30 Ιουλίου 2022

Ολένα Ζελένσκα: Φωτογραφήθηκε για τη Vogue εν μέσω του πολέμου

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και εντεινόμενων βομβαρδισμών των Ρώσων στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς, το ζεύγος Ζελένσκι αποφάσισε να φωτογραφηθεί στην αμερικανική Vogue, ποζάροντας στο φακό της Άνι Λίμποβιτς.

«Θα ήθελα να μείνω στο παρασκήνιο, μου ταιριάζει. Η μετακίνηση στο προσκήνιο ήταν δύσκολη για μένα», λέει η κυρία Ζελένσκα, προσθέτοντας ότι απορεί και η ίδια για το πώς «τα καταφέρνουμε συναισθηματικά».

«Αυτοί ήταν οι πιο φρικτοί μήνες της ζωής μου, και της ζωής κάθε Ουκρανού» λέει μιλώντας στα ουκρανικά, μέσω διερμηνέα. «Ειλικρινά, δεν νομίζω πως έχουν όλοι επίγνωση τού πώς τα καταφέρνουμε συναισθηματικά» προσθέτει.


Η Ολένα Ζελένσκα ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία των Ουκρανών, για την εκπαίδευση των ειδικών και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής -δασκάλων, φαρμακοποιών, κοινωνικών λειτουργών, αστυνομικών- ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως σύμβουλοι, στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης βοήθειας στους πληγέντες από τον πόλεμο.


Τον Μάιο συναντήθηκε με την Τζιλ Μπάιντεν όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ταξίδεψε στην Ουκρανία. Οι δυο τους συναντήθηκαν την Ημέρα της Μητέρας στη νοτιοδυτική πόλη Uzhhorod, σε ένα παλιό σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο εκτοπισμένων πολιτών. Τον Ιούλιο, η Ζελένσκα επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Τζο Μπάιντεν και να συμμετάσχει σε διμερή συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Εκείνη κι ο Ουκρανός πρόεδρος γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο κι άρχισαν να βγαίνουν στο πανεπιστήμιο. Όπως λέει, ο ρόλος της ως πρώτης κυρίας δεν ήταν αυτός που ποτέ ονειρευόταν να παίξει.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επίσης μίλησε στο περιοδικό , δήλωσε ότι η σύζυγός του «είναι υπόδειγμα» για τις γυναίκες στην χώρα τους. «Πιστεύω ότι έχει έναν ισχυρό ρόλο στην Ουκρανία για τις οικογένειές μας και για τις γυναίκες» της χώρας, λέει ο 
Ουκρανός πρόεδρος που την περιγράφει ως μία «ισχυρή προσωπικότητα». «Πιθανώς είναι πιο ισχυρή από ό, τι νόμιζε η ίδια. Και αυτός ο πόλεμος ανέδειξε χαρακτηριστικά που ποτέ δεν ξέρεις πως έχεις», λέει. 

Σχόλιο από την άλλη πλευρά

Η φωτογράφιση του προεδρικού ζεύγους δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε και από την έκπροσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως πρόκειται για μία εικόνα που είναι «απελπιστικά σάπια».

«Έχετε παρατηρήσει πώς τα δυτικά μέσα προωθούν τη γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ, εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφίσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο τη γυναίκα του» είπε αρχικά μέσα από τον λογαριασμό της στο Telegram.

«Ο λόγος είναι μπανάλ – ο Ζελένσκι έχει κουράσει, το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια, τον βαρέθηκαν. Ο ‘πόρος’ που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς, η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια, επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ‘Ζελένσι υπό τη Ολένα’», επεσήμανε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου