1 Ιουλίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.7.2022

Εξοργίσμένος δείχνει να είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Άδωνι Γεωργιάδη για την ολιγωρία των υπηρεσιών του υπουργείου του σχετικά με την κατοχύρωση του όρου του «Turkaegean» στην αρμόδια επιτροπή της ΕΕ.
 "Ναι αλλά αποτρέψαμε το ... «Turkionian» του απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Και δυο λόγια για το «Turkaegean»:
Δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, υποστηρίζει το το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων του, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean».
Παράλληλα, προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) θα κάνει η Ελλάδα για την κατοχύρωση του όρου του «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, όπως διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας να κατοχυρώσει το σήμα "Turkaegean".
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση για την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. της δυνατότητας χρήσης από την Τουρκία του όρου «Turkaegean», ως εμπορικού σήματος. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι προκαλούνται ποικίλα ερωτηματικά από την «αδικαιολόγητη ολιγωρία υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου