5 Ιουλίου 2022

Πωλείται το εμβληματικό γλυπτό του ευρώ έξω από την ΕΚΤ

Το πιο ευρέως γνωστό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το μεγάλο μπλε γλυπτό του ευρώ έξω από την πρώην έδρα της στη Φρανκφούρτη, είναι τώρα προς πώληση.

Το ύψους 14 μέτρων γλυπτό ανεγέρθηκε μαζί με την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων του ευρώ το 2001. Αν και ξεπέρασε την οικονομική κρίση και την κρίση του δημόσιου χρέους, τώρα έχει γίνει πολύ ακριβό για τη συντήρησή του.

Το εμβληματικό έργο τέχνης του Γερμανού καλλιτέχνη Ottmar Hörl διατηρείται τα τελευταία 21 χρόνια από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Frankfurter Kultur Komitee, υπό την ηγεσία του Manfred Pohl, ο οποίος είπε ότι ο αυξανόμενος βανδαλισμός και η έλλειψη χορηγιών ανάγκασαν την επιτροπή στην απόφαση να δημοπρατήσει το κομμάτι μέχρι τον Οκτώβριο.


«Επικοινωνήσαμε με 110 τράπεζες τους τελευταίους 12 μήνες και οι 90 δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν», είπε ο Pohl. "Ακόμη και η ΕΚΤ, που παρείχε 15.000 ευρώ τον χρόνο για τη συντήρηση, δεν έδειξε ενδιαφέρον να ενισχύσει τη συνδρομή της", πρόσθεσε.

Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον από πολλά άτομα και εταιρείες. Πάντως, όποιος είναι μεγάλος θαυμαστής του ενιαίου νομίσματος και θέλει να αποκτήσει το γλυπτό, καλό είναι να γνωρίζει ότι αυτό ζυγίζει 50 τόνους.


Πηγές: Politico, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου