28 Ιουλίου 2022

Πώς λέγεται το κράτος που ...

Αλ. Τσίπρας: 
«Κράτος της Δεξιάς, μπορεί. Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι, ακόμη πιο σωστά»!
Γ. Οικονόμου: «Προφανώς σύγχρονο κράτος αποτελεσματικότητας, αλληλεγγύης, συνεχούς προσπάθειας για τη μείωση των ανισοτήτων, ανάπτυξης και προόδου».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα 
ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας,  διερωτάται: «Πώς λέγεται ένα κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι -εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί- παρακολουθούνται;». Και συμπληρώνει: «Πάντως αυτό Κράτος Δικαίου δεν το λες... Κράτος λάφυρο, ίσως. Κράτος των κολλητών, ενδεχομένως. Κράτος της Δεξιάς, μπορεί. Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι, ακόμη πιο σωστά».

Η ανάρτηση στο twitter:

Πώς λέγεται ένα Κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι -εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί- παρακολουθούνται;

Πάντως αυτό Κράτος Δικαίου δεν το λες… Κράτος λάφυρο, ίσως. Κράτος των κολλητών, ενδεχομένως. Κράτος της Δεξιάς, μπορεί. Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι, ακόμη πιο σωστά.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει:

«Πώς λέγεται το κράτος που με 1.500 νέες ψηφιακές υπηρεσίες σταματά την ταλαιπωρία των πολιτών και την αναμονή σε ατέλειωτες ουρές; Πώς λέγεται το κράτος που στηρίζει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις με 43 δις ευρώ στη διάρκεια της πανδημίας και υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης για την ενεργειακή ακρίβεια, εν μέσω τεράστιων παγκόσμιων κρίσεων; Πώς λέγεται το κράτος που μειώνει την ανεργία και δίνει διέξοδο στους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες; Πώς λέγεται το κράτος που μειώνει 52 φόρους και αυξάνει το κατώτατο μισθό τόσο; Πώς λέγεται το κράτος που αποδίδει γρήγορα τις συντάξεις; Πως λέγεται ένα κράτος που μειώνει τις μεταναστευτικές ροές κατά 85% το 2020 και κατά 79% το 2021; Πώς λέγεται το κράτος που θωρακίζει τα εθνικά δίκαια και ισχυροποιεί την εθνική μας άμυνα; Πώς λέγεται το κράτος που προωθεί και εμπεδώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμβάλλοντας στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια των πολιτών; Λέγεται προφανώς σύγχρονο κράτος αποτελεσματικότητας, αλληλεγγύης, συνεχούς προσπάθειας για τη μείωση των ανισοτήτων, ανάπτυξης και προόδου».

Και 
προσθέτει ο κ. Οικονόμου: «Όσο για τον κ. Τσίπρα, που διαμόρφωσε ένα κράτος αναποτελεσματικό, φορομπηχτικό και αδιάφορο για τον πολίτη, κολλημένος στα παλιά και αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα και ανακρίβειες».

Πηγές: twitter.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου