11 Ιανουαρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή 4 προσφύγων στην καγκελάριο Μέρκελ

Τρεις Σύροι και ένας Πακιστανός σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυναν στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εκφράζουν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία,
το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη και τη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Deutsche Welle. 

Στην επιστολή τους οι τέσσερις πρόσφυγες από το Ντούισμπουργκ γράφουν πως «και για μας η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι ένα απαραβίαστο δικαίωμα ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα. Για εμάς είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας υποδοχής». Αναφέρουν ακόμα ότι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις βόμβες, τις πολιτικές διώξεις και τις σεξουαλικές επιθέσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους είμαστε στην Γερμανία και βρήκαμε εδώ προστασία» γράφουν.

Οι συγγραφείς της επιστολής προς την Γερμανίδα καγκελάριο αναφέρουν πως πολλοί πρόσφυγες είναι μουσουλμάνοι και άλλοι χριστιανοί και μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους αδελφούς και τις αδελφές τους στη Γερμανία. «Τασσόμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας και της τιμής των γυναικών έτσι όπως το Κοράνι και η Βίβλος το επιτάσσουν». Δηλώνουν ακόμα πρόθυμοι «να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα με αυτά της Κολωνίας». 

Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων, ένα πλήθος εξαγριωμένων ανδρών επιτίθενται σε σεξουαλικά σε φοβισμένες γυναίκες. Η βραδιά της αλλαγής του χρόνου στην Κολωνία στιγματίστηκε από σειρά εγκληματικών ενεργειών, πρωτοφανών στα αστυνομικά χρονικά της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περιστατικά αυτά καταγράφηκαν στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Κολωνίας, μεταξύ του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού (φωτογραφία επάνω αριστερά) και του ιστορικού Καθεδρικού της Κολωνίας, παρουσιάζοντας «μια εντελώς νέα διάσταση εγκληματικών πράξεων». Όλα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα όταν μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφονταν ολοένα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μεταξύ των οποίων και ένας βιασμός. Μέχρι τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 60 περιστατικά.

Πηγή: Στοιχεία από τη Deutsche Welle
Και συγκεκριμένα από http://dw.com/p/1Hb2r και http://dw.com/p/1HY1E






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Σε πάνω από 516 ανέρχονται οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, εκ των οποίων 40% ήταν σεξουαλικές, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας. Ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, καθώς άλλα 379 κρούσματα αναφέρθηκαν στην αστυνομία το Σάββατο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μας, δήλωσε ότι «Εάν τόσα άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαπράξουν εγκλήματα, αυτό δείχνει ότι ήταν προσχεδιασμένες οι επιθέσεις. Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι δεν ήταν συντονισμένοι οι δράστες». Πηγή tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή