9 Οκτωβρίου 2016

Τραμπ: Σεξιστικά σχόλια και συγγνώμη!

«Προσπάθησα να την πηδ... Ήταν παντρεμένη», ακούγεται να λέει. «Την προσέγγισα σαν να ήταν πόρνη, αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω». Αυτός που λέει όλα αυτά είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ! που μιλούσε για την έλξη που ο ίδιος ασκεί στις όμορφες γυναίκες. «Απλά αρχίζω να τις φιλάω» είπε. «Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες» συνέχισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε εκ νέου στόχος έντονης κριτικής καθώς η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε απόσπασμα από μια ιδιωτική συζήτηση κατά την οποία το 2005 ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξιστορεί την προσπάθεια του να κάνει σεξ με μια παντρεμένη γυναίκα, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πει κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει στο βίντεό του στο Facebook ο Τραμπ και υπόσχεται ότι θα γίνει καλύτερος άνθρωπος. Όμως είναι κάπως αργά πια!

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το απόσπασμα «φρικιαστικό» με ανάρτηση της στο Twitter, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτόν τον άνδρα να γίνει πρόεδρος», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε «αηδιασμένος» από όσα άκουσε να λέει ο Τραμπ. «Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να περιγραφεί ποτέ ξανά με αυτές τις εκφράσεις ή να γίνει θέμα συζήτησης με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρέινς Πρέιμπους, σχολιάζοντας το απόσπασμα.

Εξοργισμένος από τις δηλώσεις του Τραμπ δήλωσε και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς. «Σαν σύζυγος και πατέρας, ένιωσα προσβεβλημένος από όσα έκανε και είπε ο Τραμπ, στο προ 11ετίας βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες. Δεν συγχωρώ τα σχόλιά του και δεν μπορώ να τον υπερασπιστώ. Χαίρομαι που εξέφρασε μεταμέλεια και ζήτησε συγνώμη στον αμερικανικό λαό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέινς σε δήλωσή του το Σάββατο.

Ακάμη και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, χαρακτήρισει σε ανακοίνωσή της «απαράδεκτες και προσβλητικές» τις παρατηρήσεις του συζύγου της για τις γυναίκες στο βίντεο, ωστόσο σημειώνει ότι «δέχθηκε τη συγγνώμη του». 

Πηγές: Στοιχεία από tovima.grkathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου