16 Οκτωβρίου 2016

Κάποιος από τους τρεις πρέπει να ψεύδεται!

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Φρανσουά Ολάντ: «Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν». Και οι κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα απάντησαν: «Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό».

O Ρώσος πρόεδρος δικαιολογεί το γιατί πληροφορεί τον Γάλλο ομόλογό του: «Ηθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμούμε» αναφέρει. Και ο Γάλλος πρόεδρος αναρωτιέται: «Διερωτήθηκα γιατί μου το είπε αυτό. Ισως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και δεύτερον για να μου πει ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Το γεγονός τοποθετήται μία ημέρα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Τότε, που μετά το "όχι", η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε σοβαρά την πιθανότητα να φύγει η χώρα από το ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα είχε άμεση ανάγκη από δραχμές.

Την πληροφορία αναφέρουν οι δυο δημοσιογράφοι της Le Monde στο βιβλίο τους «Ενας Πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά». Τα είπε όμως ο Γάλλος πρόεδρος και δεν τα διεύψευσε ούτε αυτός, ούτε και ο Ρώσος ομόλογός του. Έσπευσε να τα διαψεύσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, μέσω κυβερνητικών πηγών.

Κάποιος λοιπόν από τους τρεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ή ο Φρανσουά Ολάντ ή ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να λέει ψέματα.

Ποιός; Είναι ηλίου φαεινότερον! Ποιός έχει οικοδομήσει την πολιτική του καριέρα πάνω σε ένα διαρκές ψέμα; Αυτός.

1 σχόλιο: