5 Οκτωβρίου 2016

Τι λέει η αντιπολίτευση για την κυβέρνηση στις αρχές Οκτώβρη

Από μια σύντομη περιήγηση στις ιστοσελίδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με την κριτική που ασκείται τις τελευταίες μέρες στην κυβέρνηση, δείτε τι προέκυψε: 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στις 4.10.2016, μεταξύ άλλων είπε:
«Η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αποτυχημένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη. Αγκαλιασμένοι από τη μια μεριά με τη νέα διαπλοκή που δημιούργησαν και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα, καταλύουν ανενδοίαστα τις βασικές αξίες του πολιτεύματός μας και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν»...
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, τόνισε ότι η ιστορία αυτή «αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αδίστακτο χαρακτήρα μιας Κυβέρνησης, που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς. Μιας Κυβέρνησης που υφαίνει μεθοδικά τον ιδιότυπο ιστό της δικής της διαπλοκής. Οικοδομώντας ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε τράπεζες, εργολάβους του Δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες. Δρομολογώντας αντισυνταγματικές διαδικασίες όπως η παράκαμψη του Ε.Σ.Ρ.». 
Πηγή: nd.gr/nea Τρί, 04/10/2016

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, στις εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να επιρρίψει στους υπουργούς του την ευθύνη για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων, που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αποδεικνύει την αναλγησία, την ανευθυνότητα και τη μικρότητά του. Είναι ο ίδιος που υποσχόταν 13η σύνταξη και τώρα κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ. Είναι ο ίδιος που αρνείται, ακόμη και τώρα, να ακούσει τη φωνή των συνταξιούχων. Είναι ο ίδιος διπλά υπεύθυνος σε σχέση με τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη».
Πηγή: http://nd.gr/deltia-tipou Δευ, 03/10/2016 

ΠΑΣΟΚ: Απόφαση Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Συμπαράταξης (απόσπασμα): 
«Η χώρα σέρνεται. Γι αυτό η κυβέρνηση, μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της συντηρεί και ανατροφοδοτεί μια στείρα πόλωση με διχαστικό αντίκτυπο που τρώει τα σωθικά της κοινωνίας. Αδυνατίζει έτσι τα λαϊκά αντισώματα για το ξεπέρασμα της κρίσης και καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Ανοίγει αχρείαστα μέτωπα. Διολισθαίνει σε καθεστωτικές πρακτικές και λογικές, σε αντιπερισπασμούς που κάνουν ζημιά στη χώρα. Μ’ αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική. Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης και η γεωπολιτική της θέση κλονίζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δε μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση υπήρξε καταστροφική δύναμη γιατί στηρίχθηκε στον πρωτόγονο λαικισμό, τα ψέμματα και τις αυταπάτες»..
Πηγή: pasok.gr Τρί, 04/10/2016 

KKE, Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση με ΜΑΤ σε βάρος των συνταξιούχων: 
«Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».
Πηγή: kke.gr Δευ, 03/10/2016 

Το Ποτάμι, 'Οταν η ελπίδα γίνεται οργή... Δημήτρης Τσιόδρας: 
«Hκυβέρνηση πληρώνει τις αμαρτίες της: τα ψέματα, την ανικανότητα, το λαϊκισμό, τις ιδεοληψίες. Γι' αυτό η ελπίδα δίνει τη θέση της στην αγανάκτηση. Οι φόροι, τα λουκέτα, η ανεργία, η συνεχιζόμενη διαπλοκή, προκαλούν οργή. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι μπορούν να ξορκίσουν αυτά που συμβαίνουν κρύβοντας το κεφάλι τους στην άμμο. Όμως δεν τους σώζει ούτε η προπαγάνδα, ούτε τα νέα ψέματα, ούτε η μετάθεση των ευθυνών σε κάποιους υπουργούς. Ο ανασχηματισμός δεν θα ανακόψει τη φθορά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα θερίσουν αυτά που έσπειραν»..
Πηγή: topotami.gr Τρί, 04/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου