25 Οκτωβρίου 2016

Στη «μάχη» της Σουρωτής η Coca-Cola και ο Ιβάν Σαββίδης

Συνεχίζεται η προσπάθεια της Coca-Cola HBC για τη διεύρυνση του μεριδίου της στην «Σουρωτή», το οποίο ήδη ανέρχεται στο 20%. Από την άλλη, ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη, επισημοποίησε το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της εταιρείας «Σουρωτή» προσφέροντας τίμημα ένα ευρώ ανά μετοχή.

Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι έχουν στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη «Σουρωτή». Η Coca - Cola HBC τονίζει την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία της. Ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη υπογραμμίζει τον «απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητά της και στα τοπικά χαρακτηριστικά της». Ειδικότερα:

Η Coca - Cola HBC καλεί τους μετόχους στο ξενοδοχείο Nicopolis στις 27 και 31 Οκτωβρίου και στις 2 και 4 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Απευθύνεται προς όλους τους μετόχους και δηλώνει ότι εγγυάται το τίμημα του ενός ευρώ ανά μετοχή με την καταβολή μετρητών. Σύμφωνα με κύκλους κοντά στην εταιρεία η Coca - Cola HBC είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της «Σουρωτής», κατέχοντας ποσοστό 20%. Το 15% το απέκτησε πλειοδοτώντας σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ το υπόλοιπο 5% έχει συγκεντρωθεί ύστερα από την πρόταση που απηύθυνε στους μικρομετόχους της «Σουρωτής».

Ο όμιλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη (Dimera Group), αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «Σουρωτής». Στόχος του, όπως αναφέρει, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της. Με σεβασμό στα 100 χρόνια της ιστορίας της, με πίστη στην αξία καθώς και στις διεθνείς αναπτυξιακές δυνατότητες των προϊόντων της, υπόσχεται ότι θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται. Οι μέτοχοι της εταιρείας «Σουρωτή» θα έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται από την Τρίτη 1/11 και για όλες τις εργάσιμες μέρες εώς και την Τρίτη 8/11 και ώρες 12.00-20.00 στο Makedonia Palace, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες (από capital.gr, που όμως δεν έχουν ακομή επιβεβαιωθεί), το παρών στη διεκδίκηση των μετοχών της «Σουρωτής» φέρεται να εξετάζει και η «First Athens». Η συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν μια από τους αρχικούς τρεις διεκδικητές του 15% της Σουρωτής που είχε εκπλειστηριάσει η Τράπεζα Πειραιώς στις 28 Σεπτεμβρίου, και το οποίο τελικά απέκτησε Coca - Cola HBC.

Η μάχη λοιπόν για τον έλεγχο της ιστορικής εταιρείας «Σουρωτή» καλά κρατεί. Πάντως ο ανταγωνισμός των ενδιαφερομένων εταιρειών, δεν αποκλείεται να δουλέψει προς περαιτέρω όφελος των παλαιών μετόχων.

Πηγές: Στοιχεία από euro2day.gr, kathimerini.gr, capital.gr 25.10.2016

1 σχόλιο:

  1. To 35% της «Σουρωτή Α.Ε.» στα χέρια Σαββίδη. Την καταστατική πλειοψηφία - δηλαδή ποσοστό άνω του 33,33%-στη «Σουρωτή» κατέχει πλέον ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη. Όπως ανακοίνωσε επισήμως ο όμιλος το ποσοστό του ξεπερνά οριακά το 35% και η διαδικασία εξαγοράς μετοχών από τους μικρομετόχους, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο θα παραταθεί έως την Τετάρτη, στις 8 μ.μ. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή