14 Δεκεμβρίου 2016

Μπιλ Γκέιτς σε Τραμπ: Κάν' το όπως ο Κένεντι

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της εταιρείας-κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, ο οποίος έχει εξάλλου έντονο φιλανθρωπικό έργο, προέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ να υιοθετήσει έναν λόγο ενθάρρυνσης, ο οποίος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις ΗΠΑ όπως ακριβώς έκανε ο Τζον Φ. Κένεντι την εποχή του, με την κατάκτηση του Διαστήματος.

«Με τον ίδιο τρόπο που ο πρόεδρος Κένεντι μιλούσε για τις αποστολές στο Διάστημα και κατάφερε ολόκληρη η χώρα να υποστηρίζει το εγχείρημα, πιστεύω ότι αν επρόκειτο για την εκπαίδευση ή για τον έλεγχο των επιδημιών (...), θα μπορούσε να στείλει ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα που θα δείχνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα οργανώσει τα πράγματα, θα απαλλαγεί από τα κανονιστικά προσκόμματα και θα αναδείξει την Αμερική ηγέτιδα της καινοτομίας» δήλωσε ο επιχειρηματίας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μεγιστάνα στον ουρανοξύστη Τραμπ. 

Trump Tower, 721 Fifth Avenue, New York

Οι σχέσεις των δύο αντρών δεν θεωρούνται ιδανικές από μεγάλη μερίδα των αμερικανικών μίντια και αναλυτές που εκτιμούν πως ο Τραμπ θεωρείται «πολέμιος» της Sillicon Valley και ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της θεωρίας αμφισβήτησης της κλιματικής αλλαγής. 

Παρ' όλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται αύριο να κάνει δεκτούς στη Νέα Υόρκη επικεφαλής πολλών μεγάλων ομίλων του τεχνολογικού τομέα, μεταξύ αυτών τον Τζεφ Μπέζος (Amazon), τον Τιμ Κουκ (Apple), τον Σάτια Ναντέλα (Alphabet/Google) και τον Αϊλον Μασκ (Tesla, SpaceX), έγραψαν οι New York Times. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να τους προτρέψει να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει άλλωστε ότι θα ήθελε να δει, ειδικά από την Apple, τα περίφημα smartphones της οποίας σχεδιάζονται στην Καλιφόρνια αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα, να ανοίξει ένα μεγάλο εργοστάσιο στις ΗΠΑ.

Ο Μπιλ Γκέιτς και μια ομάδα ισχυρών επιχειρηματιών ανακοίνωσαν την Δευτέρα πως επενδύουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα ταμείο που θα προωθήσει τη τεχνολογία καθαρής ενέργειας και να ασχοληθεί με την κλιματική αλλαγή. Ο Γκέιτς εγκαινίασε το ταμείο με την ονομασία Breakthrough Energy Ventures τη Δευτέρα, μαζί με δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες όπως τους επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, του Alibaba Group Τζακ Μα, και του Amazon.com Τζεφ Μπέζος. Στους στόχους του ταμείου συγκαταλέγονται η αύξηση της χρηματοδότησης αναπτυσσόμενης έρευνας για την ενέργεια και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκόσμια, ώστε να μπορέσουν να εκπληρωθούν οι στόχοι που τέθηκαν στο Παρίσι, είπε σε δήλωσή της η επενδυτική ομάδα γνωστή Breakthrough Energy Coalition. 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.grlifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου