10 Δεκεμβρίου 2016

Καμμένος: Στυγνός δικτάτορας ο Ερντογάν. Σκληρή απάντηση της Αγκυρας

Στυγνό δικτάτορα χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97,8. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας, θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία» τόνισε ο κ. Καμμένος. 

Μπορεί στην ουσία να έχει το δίκιο ο έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας, όμως κάπου στον τύπο "τα χαλάει". Αν θέλει όσα λέει να μην του επιστρέφονται, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση με την αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Αμυνας, καλό θα ήταν ο κ. Καμμένος να πάρει κάποια μαθήματα διπλωματικής γλώσσας! 

Την έντονη ενόχληση της εξέφρασε η Αγκυρα σχετικά με τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Αμυνας, ο οποίος αποκάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν «στυγνό δικτάτορα». Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το Υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Καταδικάζουμε έντονα τον Ελληνα υπουργό άμυνα για τις νέες του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι οποίες στερούνται τρόπων, λογικής και υπευθυνότητας και του επιστρέφουμε τις εκφράσεις του».

Ακόμη, το τουρκικό υπουργείο έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου «ιδιαίτερα σε μία στιγμή στην οποία οι δύο χώρες προσπαθούν να συνεργαστούν σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα». Ο στόχος αυτών των δηλώσεων, συνέχισε το τουρκικό υπουργείο «είναι να καταστραφούν αυτές οι προσπάθειες ανάμεσα στις δύο χώρες».

Πηγές: Με στοιχεία από news.in.grkathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου