16 Νοεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 16.11.2020

Ο Μάικλ Τζάκσον «έβγαλε» 2 δισεκ. δολ. μετά θάνατον. Το brandname του βασιλιά της ποπ συνεχίζει να πουλάει σαν τρελό! 
Περιστέρι πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης 1,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία 
Πρώτη παραδοχή ήττας από τον Ντόναλντ Τραμπ, αργότερα όμως επανήθε για να δηλώσει "Δεν παραδέχομαι τίποτα".

Ο Μάικλ Τζάκσον «έβγαλε» 2 δισεκ. δολ. μετά θάνατον. 
Όταν ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών, είχε χρεοκοπήσει. Τώρα, 11 χρόνια μετά τον θάνατο του, το brandname του βασιλιά της ποπ έβγαλε κάτι παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας. 
Τα κέρδη προέρχονται από την ταινία «This is it», το «The Immortal world Tour» από το Cirque de Soleil και από τις πωλήσεις των δίσκων του. Επίσης, προέρχονται από τα δικαιώματα των τραγουδιών του, αλλά και τα δικαιώματα από τα τραγούδια και την εμπορική εκμετάλλευση του συγκροτήτηματος Beatles, τα οποία είχε αγοράσει όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του. Σύμφωνα με τα οικνομικά στοιχεία, όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον, τα άλμπουμ του «Off The Wall», «Thriller» και «Bad» έγιναν ανάρπαστα.
Έντεκα χρόνια μετά το θάνατο του, ο Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται ακόμα στην κορυφή της λίστας με τους πιο υψηλά αμειβόμενους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, είναι στο νούμερο ένα στη λίστα του Forbes ως η πιο υψηλότερα αμειβόμενη προσωπικότητα μετά θάνατον.
Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητα τα έγγραφα που δείχνουν αναλυτικά τα κέρδη του Μάικλ Τζάκσον μετά θάνατον που είναι λίγο περισσότερα από 2 δισεκ. δολάρια. 
Πηγή: protothema.gr

Περιστέρι πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης.
Ένα βελγικό αγωνιστικό περιστέρι, δύο ετών, ονόματι Νιού Κιμ, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία καθώς πουλήθηκε έναντι 1,6 εκατ. ευρώ σε μια δημοπρασία που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο διαδικτυακός οίκος, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1,252 εκατ ευρώ, τον Μάρτιο του 2019, για ένα άλλο βελγικό περιστέρι, τον Αρμάντο.
"Τα ποσά αυτά είναι αδιανόητα, γιατί αυτό είναι θηλυκό. Ο Αρμάντο ήταν αρσενικό. Συνήθως ένα αρσενικό έχει μεγαλύτερη αξία από ένα θηλυκό γιατί μπορεί να αποκτήσει περισσότερους απογόνους", δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερς ο Νικολάας Γκίζελμπρεχτ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του οίκου "Pipa". Όπως είπε ο ίδιος, η Νιού Κιμ είναι μόλις δύο ετών και έχει τρέξει μόνο το 2018 κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου νεαρού αγωνιστικού πουλιού στο Βέλγιο και λαμβάνοντας έτσι πρόωρη σύνταξη.
Οι προσφορές είχαν ξεκινήσει από 200 ευρώ στις 2 Νοεμβρίου, αλλά ανήλθαν σε 1,31 εκατ ευρώ από έναν νοτιοαφρικανικό όμιλο μέσα σε 90 λεπτά. Δύο πλούσιοι κινέζοι συλλέκτες το ξεπέρασαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πρώτη παραδοχή ήττας από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε για πρώτη φορά χθες να παραδέχεται δημοσίως την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τα περί «στημένου» εκλογικού αποτελέσματος.
Με ανάρτησή του στο Twitter o Τραμπ ανέφερε πως «δεν επιτρέπονταν παρατηρητές στην καταμέτρηση των ψήφων, τα αποτελέσματα επεξεργάστηκαν από μια ακροαριστερή ιδιωτική εταιρεία με κακή φήμη και άχρηστο εξοπλισμο, η οποία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ούτε καν για το Τέξας (στο οποίο κέρδισα κατα πολύ), τα ψεύτικα και αμίλητα ΜΜΕ και πολλά ακόμη…».
Λίγο αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανήλθε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να αναδιπλωθεί και να γράψει: «O Μπάιντεν είναι ο νικητής (των εκλογών) μόνο στα μάτια των μέσων ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Οι εκλογές ήταν νοθευμένες».
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου