7 Νοεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 7.11.2020

Εξώφυλλο στο Spiegel: «Ο καταληψίας» Τράμπ! 
Γκρέτα Τούνμπεργκ σε Τραμπ (μέσω Twitter): Χαλάρωσε, Ντόναλντ, χαλάρωσε!
Βρήκαν μέσα στο σπίτι τους τον καθρέφτη της Μαρίας Αντουανέτας! 

Spiegel: «Ο καταληψίας» Τράμπ 

Μ’ ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο που τα λέει όλα το Spiegel διακωμωδεί τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να γαντζωθεί στην εξουσία, την ώρα που ο αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν περιμένει να ανακηρυχθεί και επίσημα νικητής των αμερικανικών εκλογών 2020. 


Ο απερχόμενος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται με βλοσυρό βλέμμα, στρατιωτική στολή και όπλο ανά χείρας ταμπουρωμένος στο γραφείο του να μην θέλει να αφήσει τον Λευκό Οίκο στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού με τον τίτλο «Ο καταληψίας» και υπότιτλο: «Ο βρώμικος αγώνας του Τραμπ γύρω από το Οβάλ Γραφείο». 

Πηγή:iefimerida.gr

Τούνμπεργκ σε Τραμπ: Χαλάρωσε, Ντόναλντ 

Να «χαλαρώσει» κάλεσε η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, απαντώντας ουσιαστικά σε παλαιότερη ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος της είχε καταλογίσει ότι έχει θέματα διαχείρισης θυμού.

«Τόσο γελοίο. Ο Ντόναλντ θα πρέπει να δουλέψει το πρόβλημα διαχείρισης θυμού και μετά να πάει να παρακολουθήσει μια παλιομοδίτικη ταινία με έναν φίλο! Χαλάρωσε Ντόναλντ, χαλάρωσε!» έγραψε η 17χρονη Τούνμπεργκ στο Twitter, αναφερόμενη σε ανάρτηση με την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητούσε να σταματήσει η καταμέτρηση. 

Τον Δεκέμβριο του 2019, μετά την ανάδειξη της Τούνμπεργκ σε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019 από το περιοδικό Time, ο Τραμπ είχε γράψει: «Τόσο γελοίο. Η Γκρέτα θα πρέπει να δουλέψει το πρόβλημα διαχείρισης θυμού και μετά να πάει να παρακολουθήσει μια παλιομοδίτικη ταινία με έναν φίλο! Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!». 

Πηγή: naftemporiki.gr

Βρήκαν θησαυρό μέσα στο σπίτι τους 

Έναν θησαυρό μέσα στο σπίτι τους ανακάλυψαν τα μέλη μιας οικογένειας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας καθρέφτης, ο οποίος επί 40 χρόνια βρισκόταν κρεμασμένος στην τουαλέτα τους, ανήκε τελικά σε μία βασίλισσα.

Αφού άκουσαν πρώτα κάποιες φήμες, τα μέλη της οικογένειας που απέκτησε τον καθρέφτη στο πλαίσιο κληρονομιάς, αναζήτησαν την ιστορία του, διαπιστώνοντας ότι αποτελούσε ιδιοκτησία της Μαρίας Αντουανέτας, σύμφωνα με το Euronews. Πλέον ο καθρέφτης θα τεθεί σε δημοπρασία στο Μπρίστολ, με την αξία του να εκτιμάται σε τουλάχιστον 11.000 ευρώ.

Η Μαρία Αντουανέτα ήταν βασίλισσα της Γαλλίας. Αυτή και ο σύζυγος της Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ αποκεφαλίστηκαν δημόσια στη γκιλοτίνα κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Της αποδίδεται η θρυλική φράση «αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι»!

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχετικές αναρτήσεις:
Γκρέτα Τούνμπεργκ, «πρόσωπο της χρονιάς» για το ΤIME (11.12.
2019)
Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σύνοδο για το Κλίμα: Μου κλέψατε τα όνειρα (
24.9.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου