19 Νοεμβρίου 2020

Την παραίτηση της Έβερτ που χαρκτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» διαδηλωτές ζήτησε ο Μπακογιάννης

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, για σχόλιό της στα κοινωνικά δίκτυα με το οποίο χαρκτήριζε «κατσαρίδες και τρωκτικά» διαδηλωτές του ΚΚΕ που συμμετείχαν στην πορεία για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στο facebook και πάνω από τη φωτογραφία με την παρέμβαση του ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση, έγραψε: «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας».

Και η Αλεξία Έβερτ σχολίασε: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα 'ναι!» 


Όμως, οι αντιθέσεις και οι πολιτικές συγκρούσεις πρέπει να διεξάγονται επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ «υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ζήτησε την παραίτησή της. Η κυρία Έβερτ εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης αφού αναφέρει ότι «Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό». Προσθέτει:

«Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

»Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

»Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου