15 Νοεμβρίου 2020

Τι χάνουν οι φανατικοί φίλαθλοι για να μη χάσουν το ματς

– Αγάπη μου; Είναι ώρα να…
– Οχι τώρα, βλέπω αγώνα!!!

Για ποιο πράγμα ήταν άραγε «ώρα να…»; Τι είναι αυτό που αφήνουν περισσότερο στην άκρη οι φανατικοί φίλοι του αθλητισμού ως τίμημα της παρακολούθησης ενός αγώνα, συνήθως της αγαπημένης τους ομάδας; ΄Η μήπως όταν συμβαίνει αυτό, αποτελεί εξαίρεση; 

Δεν πρόκειται για εξαίρεση, παρά για τον κανόνα. Ερευνα της βρετανικής εταιρείας παιγνίων Top Rates Casinos μεταξύ 3.070 φανατικών φιλάθλων κατέγραψε ότι έξι στους επτά, δηλαδή το 86%, έχουν χάσει κάποια προσωπική τους υποχρέωση ώστε να παρακολουθήσουν κάποια σημαντική αθλητική εκδήλωση, και σχεδόν όλοι από αυτούς (92%) θα το έκαναν ξανά.

Αντίστοιχο ποσοστό φιλάθλων (84%) έχουν προφασιστεί ασθένεια ώστε να παρακολουθήσουν τον αγώνα της επιλογής τους, ενώ πάνω από τρεις στους τέσσερις (78%) παραδέχονται ότι έχουν χάσει επετείους σχέσης ή γάμου λόγω κάποιου αγώνα.

Μεταξύ άλλων υποχρεώσεων, που πάνω από τους μισούς φιλάθλους έχουν… θυσιάσει στον βωμό κάποιας σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης, είναι ακόμη οικογενειακές υποχρεώσεις (73%), ραντεβουδάκια (66%), τα γενέθλια ή τον γάμο άλλων (61% και 57% αντίστοιχα), ενώ ένα εντυπωσιακό 46% έχει χάσει και ταξίδι για έναν αγώνα. 


Κι αν αυτά μοιάζουν «σχετικά λογικά», υπάρχουν και πολύ χειρότερα: Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (26%) έχουν χάσει εξετάσεις για χάρη ενός ματς, και πάνω από ένας στους πέντε μπαμπάδες (21%) έχασαν τη γέννηση του παιδιού τους, σύμφωνα με την έρευνα. 

Και τέλος πάντων, 
τι αγώνες είναι αυτοί που κρατούν σαν μαγνήτες τους φιλάθλους μακριά από τις υποχρεώσεις τους; Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, με πρώτα το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν την πρωτοκαθεδρία, επηρεάζοντας το 88% των φιλάθλων στη Βρετανία. Ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ποσοστό επιρροής 79%, ενώ έκπληξη αποτελεί η τρίτη τη τάξει διοργάνωση-μαγνήτης, που είναι οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατά κύριο λόγο η Φόρμουλα 1, με ποσοστό 68%. 

(σ.σ.: Θα έγραφα περισσότερα, αλλά αρχίζει το ματς…).

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου