11 Νοεμβρίου 2020

Η Ελλάδα στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της Ipsos στον τουρισμό

Την 5η θέση στον τουρισμό μετά τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, κατέλαβε η Ελλάδα, στην τελευταία μελέτη της Ipsos.

Ο δείκτης Anholt-Ipsos Nation Brands IndexSM (NBI) μετρά συνολικά τη φήμη 50 κρατών από όλες τις γεωγραφικές περιοχές σε διάφορες κατηγορίες, από την οικονομία, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις μέχρι τον πολιτισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, με βάση on line ερωτηματολόγια. 

Η χώρα μας κατέλαβε την 5η θέση, ως ένα από τα πιο ισχυρά brand διεθνώς στον τουρισμό. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας επανέρχεται στις πρώτη πεντάδα, όπου τελευταία φορά βρέθηκε το 2018, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης της Ipsos, η CEO της Marketing Greece κα Ιωάννα Δρέττα, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Φυσικά η 5η θέση της Ελλάδας στο National Brand Index 2020 της Ipsos στην υποκατηγορία του τουρισμού είναι μια θετική είδηση για τον ελληνικό τουρισμό και αν θέλετε, ειδικά στις μέρες που ζούμε, μια μικρή νότα αισιοδοξίας, ένα κίνητρο για το μέλλον του. Αλλά πρωτίστως είναι ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος. Είναι σημαντικό όχι απλά να παραμείνει σε αυτή τη θέση η Ελλάδα αλλά να καταφέρει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά». 

Συνολικά σε όλες τις κατηγορίες του δείκτη Anholt-Ipsos Nation Brands IndexSM (NBI), ως κορυφαίο εθνικό Brand το 2020, ανάμεσα στα 50 έθνη, αναδεικνύεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Γερμανία και ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα: Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ιαπωνία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστραλία, Σουηδία και ΗΠΑ.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε άλλο τοπ 5 από αυτά που προσμετρά ο δείκτης και τα οποία είναι: εξαγωγές, διακυβέρνηση, πολιτισμός και κληρονομιά, άνθρωποι, επενδύσεις και μετανάστευση.

Η κα Δρέττα, σχολιάζοντας την εξέλιξη υπογραμμίζει ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τη χώρα να κάνει επιτέλους το αυτονόητο: «Με ολοκληρωμένο και επαγγελματικό τρόπο, με στρατηγική και όρους επικοινωνίας, να προχωρήσει σε έναν συνολικό ανασχεδιασμό του brand της χώρας, κάτι που μέχρι σήμερα γίνεται μόνο από τον τουρισμό».

Πηγές: Στοιχεία από euro2day.gr , kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου