20 Νοεμβρίου 2020

Φωτορεπορτάζ: 24 ώρες μάχης στις ΜΕΘ του κορωνοϊού

Αριστερά: Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου La Timone στη Μασσαλία μεταφέρει διασωληνωμένο ασθενή σε φορείο
Φωτογραφίες: 
AP / Daniel Cole

Δημοσιογράφοι του Associated Press πέρασαν 24 ώρες με την ομάδα εντατικής θεραπείας του La Timone, που είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της νότιας Γαλλίας, καθώς οι γιατροί μάχονταν να κρατήσουν ελεύθερη έστω και μια κλίνη για τις νέες εισροές ασθενών.

Στις δύο το μεσημέρι, η πτέρυγα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου La Timone στη Μασσαλία καθώς και ο γιατρός Ζουλιάν Καρβελί, τηλεφωνούν σε οικογένειες που έχουν πληγεί από το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού και τους ενημερώνουν για την κατάσταση υγείας των δικών τους ανθρώπων.

Ο γιατρός Ζουλιάν Καρβελί αγγίζει το μέτωπό του καθώς μιλά σε συγγένη ασθενούς με Covid-19 που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Με τη χωρητικότητα των ΜΕΘ στη Γαλλία να έχει καλυφθεί ασφυκτικά σε επίπεδο άνω του 95% εδώ και πάνω από δέκα ημέρες, ο Δρ. Καρβελί κάνει τουλάχιστον οκτώ τέτοια δύσκολα τηλεφωνήματα την ημέρα. 

Υγειονομικοί υπάλληλοι ξεκινούν την εγκατάσταση 60χρονου ασθενή με Covid-19 σε κλίνη με οξυγόνο και άλλα μηχανήματα αφότου μεταφέρθηκε στην κύρια ΜΕΘ από αυτοσχέδια πτέρυγα. 

Η νοσηλεύτρια καρδιολογίας, Πολίν Ρενιέ, στέκεται με τα χέρια σταυρωμένα κατά τη διάρκεια σύντομου διαλείμματος από την πρωινή βάρδια της σε αυτοσχέδια ΜΕΘ.

Νοσοκόμα που φορά προστατευτικό  εξοπλισμό βάζει αντισηπτικό στα γάντια της αφότου εισήλθε σε θάλαμο αυτοσχέδιας ΜΕΘ.

Νοσοκόμες καθαρίζουν και προσαρμόζουν έναν ενδοτραχειακό σωλήνα που παρέχει αναπνευστική στήριξη σε 61χρονο ασθενή με Covid-19 σε ΜΕΘ του νοσοκομείου. 

Στο τέλος της βάρδιας της η Πολίν Ρενιέ ενημερώνει τις νοσοκόμες σχετικά με την κατάσταση των ασθενών στην αυτοσχέδια ΜΕΘ.

60χρονος ασθενής με Covid-19 φωτογραφίζεται μέσα από το παράθυρο θαλάμου εντατικής θεραπείας στο La Timone.

Στη Μασσαλία, το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού έχει αυξήσει τον αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ, με πολλούς να βρίσκονται σε ακόμη πιο κρίσιμη κατάσταση, συγκριτικά με το πρώτο κύμα την Άνοιξη.

Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο δεύτερο lockdown κατά του κορωνοϊού, γνωστό και ως “le confinement” («ο περιορισμός»).

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου