16 Νοεμβρίου 2020

Σκίτσα: Η διαφορετική επέτειος του Πολυτεχνείου το 2020

Διαφορετική η επέτειος του Πολυτεχνείου εφέτος λόγω κορωνοϊού, χωρίς διαδηλώσεις, χωρίς πορείες, με κάποιες ελάχιστες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Και εδώ μ
ε κάποια σκίτσα...

Lock down και στα σπίτια μας λοιπόν. Και "είμαστε ασυμπτωματικοί" κατ' αναλογία του "είμαστε άοπλοι" των φοιτητών τότε... Σκίτσο, επάνω αριστερά, του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup). 

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και για την 25η Μαρτίου, αλλά και όπως δεν γιορτάστηκε το Πάσχα. «Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου» σημείωσε.

Με βάση την απόφαση του αρχηγείου της αστυνομίας, από το πρωί της 15ης Νοεμβρίου έως και το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου, απαγορεύονται σ’ όλη την Ελλάδα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται. Σχετικό σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν":

Καινούργα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών της πανδημίας. Συνθήματα για ενίσχυση του ΕΣΥ, για μέτρα προστασίας, για δωρεάν τεστ κλπ. Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφ.Συν. 

ΜΕΘ το Πολυτεχνείο, διασωληνωμένο το εμβληματικό μνημείο στο προαύλιο του ΕΜΠ, άοπλο το νοσηλευτικό προσωπικό, τανκ ο κορωνοϊός... Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου:

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή για την πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της, τόσο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ προανήγγειλαν τη συμμετοχή των κομμάτων τους στην πορεία Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, με ολιγομελείς αντιπροσωπείες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σκίτσο (που θυμίζει κάτι από Λαμπράκη), με τον Γιάνη Βαρουφάκη στη μοναχική του πορεία, του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Να σημειώσουμε ακόμα ότι το κόμμα Mέρα25, του Γιάνη Βαρουφάκη, προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Η πρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ απέρριψε το αίτημα του «ΜέΡΑ25» και του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη για "λόγους δημοσίου συμφέροντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου