25 Ιανουαρίου 2014

Φαρμακονήσι

Στο ρυμουλκούμενο (από το σκάφος του Λιμενικού) αλιευτικό επέβαιναν οι παράνομοι μετανάστες, συνολικά 28 άνθρωποι ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Μετά την προσπάθεια αποτροπής, κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης, 12 άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα, φυσικά όλοι τους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του ναυτικού δικαίου, όταν ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, τότε η προσπάθεια αποτροπής σταματά και αυτομάτως αρχίζει επιχείρηση διάσωσης. 

Εν τω μεταξύ κάποιες ανθρώπινες ζωές χάνονται... Όχι βέβαια εκείνων που τις θέτουν σε κίνδυνο...

Takis Ant / afirimeno.com
Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου από "Τα Νέα"

1 σχόλιο:

  1. «Συγγνώμη» για το Φαρμακονήσι ζήτησε ο αρχηγός του Λιμενικού:
    «Σαν αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα αναλάβω την ευθύνη μου. Θα ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Ζητάμε συγγνώμη. Εγώ σαν αρχηγός του Λιμενικού. Και από τις οικογένειες των θυμάτων και από όλους εσάς, τον κύριο υπουργό, την κυβέρνηση, όλους τους Έλληνες, που σας φέραμε σε αυτή τη θέση. Προσπαθήσαμε, αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας να σκεφθεί οτιδήποτε άλλο» Αυτή ήταν η καταληκτική δήλωση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Δημήτρη Μπαντιά,ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητήθηκε το ναυάγιο και η διαχείριση των περιστατικών της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.
    Πηγή: www.tanea.gr 29.1.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή