25 Ιανουαρίου 2014

Τα πιο ακριβοπληρωμένα και περίεργα επαγγέλματα

Οινολόγος, σωματοφύλακας, πιστοποιημένος (αντι)χάκερ, ανιχνευτής καταιγίδων και τηλεφωνική υπηρεσία προσωπικών επαφών είναι κάποια από τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα. Περιλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα αλλά και αντισυμβατικά επαγγέλματα στον κόσμο. Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν πάνω 7.308 ευρώ τον μήνα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg (σχετικό δημοσίευμα στην "Καθημερινή"). Βέβαια, ο δρόμος για να καταστεί άξιος επαίνου ένας τέτοιας επαγγελματίας δεν είναι εύκολος. 

Υπάρχουν 214 κορυφαίοι οινολόγοι στον κόσμο, γνωστοί ως Master of Wine, με ετήσια εισοδήματα 91.000 ευρώ. Για να συμπεριληφθεί κάποιος στην ομάδα αυτή θα πρέπει, όμως, να αποκτήσει οινική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας τέσσερις κύκλους ανώτατων σπουδών που μπορεί να διαρκέσουν έως και μια 12ετία. 

Οι ανιχνευτές καταιγίδων είναι μια ακόμη πιο αξιοπερίεργη κατηγορία επαγγελματιών. Τα ετήσια εισοδήματά τους ανέρχονται στα 96.000 ευρώ. Πρέπει να έχουν εμπειρία στη μετεωρολογία και διάθεση περιπέτειας καθώς απαιτείται να εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Οι πιστοποιημένοι (αντι)χάκερ είναι μια επαγγελματική ομάδα που φλερτάρει με τον κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Εκείνοι που ειδικεύονται σε αυτόν τον χώρο, ουσιαστικά, θα πρέπει να θωρακίσουν ένα ηλεκτρονικό δίκτυο από επίδοξους χάκερ προς όφελος των πελατών τους. Οι υπηρεσίες τους εκτιμώνται ιδιαιτέρως, με τις ετήσιες αποδοχές να φθάνουν τα 108.184 ευρώ.
Αρκετά προσοδοφόρες είναι, επίσης, οι υπηρεσίες προσωπικών επαφών. 

Τα «ροζ τηλεφωνήματα» μπορούν να εξασφαλίσουν έναν λίαν αξιοπρεπή τρόπο ζωής. Τα ετήσια έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 116.000 ευρώ. 

Οι σωματοφύλακες, όμως, είναι η κατηγορία επαγγελματιών με τις υψηλότερες αποδοχές. Κερδίζουν περίπου 132.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά θα πρέπει είτε να έχουν υπηρετήσει στον στρατό, είτε στις κρατικές μυστικές υπηρεσίες.

______________
Πηγή: από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο 
kathimerini.gr στις 18.01.2014.
Το σχετικό άρθρο στο: http://www.kathimerini.gr/552674/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/ta-pio-akrivoplhrwmena--kai-perierga-epaggelmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου