17 Ιανουαρίου 2014

Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου άνοιξε τις πύλες του στην Κίνα

Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου άνοιξε τις πύλες του στο Τσενγκντού της επαρχίας Σετσουάν στην Κίνα.
Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα (New Century Global Center) που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, μέσα σε αυτό θα μπορούσε να χωρέσει 20 φορές η Όπερα του Σίδνεϊ και τρεις φορές το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Έχει μήκος 500 μέτρα, πλάτος 400 μέτρα, χώρο δαπέδου 1,76 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, ενώ το ύψος του είναι 100 μέτρα ύψος. 

Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα είναι το μεγαλύτερο (για την ακρίβεια, το ογκωδέστερο) κτίριο - μη ουρανοξύστης - στον κόσμο. Θα στεγάσει γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, ένα πανεπιστημιακό συγκρότημα, δύο τεράστια εμπορικά κέντρα, δύο πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ένα δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, ένα «μεσογειακό χωριό», ένα παγοδρόμιο και ένα «πειρατικό καράβι» ως παιδότοπο.

Περίπου 400.000 τετραγωνικά μέτρα είναι αφιερωμένα στα καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούν μάρκες πολυτελείας.

Παρ' όλο που η Τσενγκντού απέχει περίπου χίλια χιλιόμετρα από τη θάλασσα, το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα έχει ως θέμα τη θάλασσα, καθώς περιβάλλεται από ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εξωτερικές του επιφάνειες, διαθέτει σιντριβάνια και μια τεχνητή παραλία η οποία στεγάζεται από κυματιστή οροφή. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν 1.000 δωμάτια, όλα με θέα στη «θάλασσα». «Πρόκειται για τη μικρογραφία μιας ωκεάνιας πόλης που χτίστηκε από τον άνθρωπο» λένε οι κινέζοι κατασκευαστές. 

Η κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί να αναδείξει την πόλη Τσενγκντού, που 
καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα στις πιο εύπορες κινεζικές πόλεις, ως την οικονομική πρωτεύουσα της Δυτικής Κίνας. 

«Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα αποτελεί ένα τοπόσημο που δεσπόζει στην περιοχή αλλά και σε όλον τον κόσμο προκαλώντας δέος» δηλώνουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατασκευάστηκε μια νέα γραμμή του μετρό, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου διεθνούς αεροδρομίου στην περιοχή, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2020.
_______________
Πηγή: in.gr και συγκεκριμένα από:
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231287996
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231255887






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου