14 Ιανουαρίου 2014

Πάγκαλος: «Ο Άκης δεν έκανε ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ»

Τόσα που συμβαίνουν, δεν ήταν δυνατόν να μη σχολιαστούν από το Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και το ιδιότυπο χιούμορ του, αναφέρθηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο, στο σκάνδαλο του ΤΤ, στους Γερμανούς κλπ.

Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος που ήταν για μια ακόμη φορά χειμαρρώδηςσύμφωνα με δημοσίευμα στα "Νέα", είπε μεταξύ άλλων: 

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία:
«Οι Γερμανοί είχαν λυσσάξει στην Ευρώπη μέσα. Ό,τι ήθελε η Ελλάδα, η Γερμανία ήταν εναντίον. Όχι τώρα, τότε. Διότι τώρα, όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι και ανερμάτιστοι τύποι που τα έχουν βάλει με τη Γερμανία, να ξέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος και συνέχισε: «Μέχρι τώρα, η Γερμανία μας πολεμούσε σε όλα τα θέματά μας, και πολιτικά και οικονομικά. Και ήμασταν οι πελάτες τους για όλα τα εξοπλιστικά, και βλήματα και αεροπορικά και το ένα ή το άλλο».

Για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την περικοπή των μισθών :
«...Θυμάμαι ότι το ποσό αυτό (του 13ου και 14ου μισθού) που συζητούσαμε τότε στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου – όχι του δημοσίου τομέα στο σύνολο, με ΔΕΚΟ κτλ. – ήταν περί τα 475 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, όσα έχουν κλέψει αυτοί οι κύριοι (οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) και τα έχουν δανείσει ο ένας στον άλλον. Η αεριτζήδικη απάτη για την οποία συζητάμε είναι 500 εκατ., δηλαδή ο 13ος και 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων για ένα έτος. Δεν είναι τεράστιο το θέμα;» αναρωτήθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο:
«...Τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν τον είχα υποστηρίξει σε τίποτα. Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψήφιζα, για μια σειρά από λόγους, που δεν ήταν πάντοτε λόγοι νομιμότητας. Ουδέποτε τον έχω υποστηρίξει...», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Αμυνας που έχει καταδικαστεί για τις χρυσές μίζες για τα εξοπλιστικά.

Αυτοί που κυβερνούσαν τη χώρα και το ΤΤ:  
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στη διακυβέρνηση Καραμανλή (μετά το ΠΑΣΟΚ): «Ηρθε ο Καραμανλής που ήταν ένα άλλο κόμμα, διότι όταν παίζεις δικομματικά, πάντα έτσι είναι το παιχνίδι... Ο,τι έκανε ο ένας σε βάρος του ενός κόμματος, πήγαινε αυτομάτως υπέρ του άλλου. Ηταν και το άλλο κόμμα μέσα. Και τα ζούμε αυτές τις ημέρες τι έκανε αυτό το κόμμα: Φιλιππίδης, Κοντομηνάς, Γριβέας… Αυτό το κόμμα, εκείνη την εποχή, ήταν μια παρέα και ήταν η πεμπτουσία της εξουσίας. Αυτοί κυβερνούσαν τη χώρα, διότι και ο Πρωθυπουργός τότε ήταν λιγότερο επιμελής ή δραστήριος και κυβερνούσαν αυτοί τη χώρα».

Για τον Φιλιππίδη:
Ο Πάγκαλος αναφέρθηκε και στον πρώην διοικητή του ΤΤ, Αγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές: 
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν γνώρισα τον κ. Φιλιππίδη, επειδή ήταν ένας νέος άνθρωπος από αυτούς που φαίνονται νεότεροι και ωραίος στην εμφάνιση, ότι μου έκανε εντύπωση η επάρκεια και η αναίδειά του, ο τρόπος με τον οποίο κινείτο» είπε ο πρώην υπουργός.


Πηγή: Τα Νέα 14.01.2014 
Το σύνολο του άρθρου στο: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5073792/pagkalos-o-akhs-den-ekane-oyte-gia-thyrwros-twn-grafeiwn-toy-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου