23 Ιανουαρίου 2014

H νέα τρέλα του Γουόρεν Μπάφετ: Βάζει στοίχημα 1 δισ. δολάρια για αγώνες μπάσκετ

Αναδημοσίευση από: tanea.gr

Ο Γουόρεν Μπάφετ δεν αστειεύεται ποτέ. Ούτε καν όταν πρόκειται για την «Τρέλα του Μαρτίου», την τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών (NCAA) που διεξάγεται την άνοιξη.

Ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής προσφέρει λοιπόν, το ιλιγγιώδες ποσό του ενός δισ. δολαρίων σε όποιον καταφέρει να προβλέψει σωστά όλα τα αποτελέσματα της τελικής φάσης του NCAA.

Hδη η εταιρεία του, η Berkshire Hathaway, ανακοίνωσε τη σύμπραξη με την Quicken Loans, η οποία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό.

Στην τελική φάση, που ξεκινά στις 18 Μαρτίου συμμετέχουν 64 ομάδες.

Μολονότι πρόκειται για αγώνες μεταξύ πανεπιστημίων και κολεγίων, παραδοσιακά συναρπάζει τους Αμερικανούς, σε τέτοιο βαθμό που η περίοδος των παιχνιδιών αποκαλείται «March Madness», «η Τρέλα του Μαρτίου», και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποπειραθεί - και έχει αποτύχει - στο παρελθόν να μαντέψει τους νικητές, φτιάχνοντας το σωστό διάγραμμα («bracket») μέχρι το φάιναλ φορ και τον πρωταθλητή.

«Εκατομμύρια παίζουν "brackets" κάθε Μάρτιο, επομένως γιατί να μην έχουν μια ευκαιρία να γίνουν δισεκατομμυριούχοι κάνοντάς το;» δήλωσε ο Γουόρεν Μπάφετ ανακοινώνοντας το στοίχημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Quicken Loans, σε περίπτωση που υπάρξει νικητής θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 40 ετήσιες δόσεις των 50 εκατ. δολαρίων ή της εφάπαξ καταβολής 500 εκατ. δολαρίων.

Οπως σημείωσε το Associated Press, παρά το πρωτόγνωρο μέγεθος του ποσού, πρόκειται για μια μάλλον σίγουρη επένδυση για τον Μπάφετ που «παίζει» με την παραδοσιακή αγάπη των Αμερικανών για το μπάσκετ και για τον τζόγο.

Το δίκτυο ESPN διοργανώνει εδώ και 16 χρόνια διαγωνισμό για την τέλεια πρόβλεψη, αλλά παρά τις 30 εκατ. συμμετοχές δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να το καταφέρει. Το ίδιο έχει συμβεί και στους διαγωνισμούς που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια το CBS Sports.

Ο Τζεφ Μπέργκεν, καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο ΝτεΠολ, εξήγησε σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube ότι ακόμη και ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες γνώσεις στο κολεγιακό μπάσκετ έχει μία πιθανότητα στα 128 δισεκατομμύρια να κάνει την τέλεια πρόβλεψη.


Πηγή: http://www.tanea.gr/tanea360/article/5077104/h-nea-trela-toy-goyoren-mpafet-dinei-1-dis-dolaria-gia-thn-teleia-problepsh-sto-ncaa/?ref=topvima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου