20 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή και video του Χρ. Ξηρού στο Διαδίκτυο για την απόδραση και τους στόχους του

Προειδοποιεί για νέα χτυπήματα ο Χριστόδουλος Ξηρός. Επιστολή, βίντεο και μανιφέστο του τρομοκράτη-δραπέτη. Υπογράφει ως ελεύθερο μέλος της 17Ν. Τι απαντούν οι Δένδιας - Αθανασίου. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αμέσως μετά την ανάρτηση του βίντεο αλλά και της επιστολής του Χριστόδουλου Ξηρού σε ιστοσελίδα (indymedia) του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην ίδια ιστοσελίδα αναρτήθηκε το πλήρες κείμενο-μανιφέστο που έγραψε ο καταζητούμενος, ο οποίος έχει αποδράσει από τις αρχές Ιανουαρίου μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Στο κείμενο, το οποίο στο σύνολό του είναι πολύ πιο «σκληρό» από εκείνο που εκφωνεί στο βίντεο, αναφερόμενος σε ΠαΣοΚ και ΝΔ, κόμματα που χαρακτηρίζει προδοτικά λέει: «Το τίμημα της προδοσίας τους, θάνατος!».

Αναφέρεται διεξοδικά σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, εφοριακούς, δυνάμεις ασφαλείας και απειλεί πολίτες που θα «καρφώσουν αντάρτες πόλης» με εκδίκηση, όσος καιρός και εάν χρειαστεί.

Κάνει επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αλλά εκεί που είναι περισσότερο επιθετικός είναι στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Λέει χαρακτηριστικά: «Η δε “εξωκοινοβουλευτική” αριστερά (από ανικανότητα, όχι από επιλογή) και ο αναρχικός χώρος, παραδειγματικοί χέστες και μωρολόγοι, δέχονται οτιδήποτε, αρκεί να μη βγουν στο δρόμο.
Άπραγοι και άκαπνοι, κριτικάρουν αφ' υψηλού, καταδικάζουν, διαφωνούν, κλαψουρίζουν.
Αναλίσκονται σε ατέρμονες και ανόητες συζητήσεις για το αν έχουμε κατοχή ή όχι, για το αν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο έχει τάδε ή δείνα χαρατκήρα, ή για το εκατοστό εικοστό τέταρτο κεφάλαιο εδάφιο 5 των απάντων του Λένιν.
Μωροί και τυφλοί – τενεκέδες ξεγάνωτοι – δεν πήρανε καν χαμπάρι ότι ο τρόπος ζωής που
ξέραμε κατέρρευσε οριστικά και μαζί του και οι όποιες “σταθερές” που πορευόντουσαν όλοι τους τόσα χρόνια. Γιατί μια νέα κατάσταση θέλει απαραίτητα και καινούργια εργαλεία ανάλυσης. Τα παλιά αδυνατούν να την ξεκλειδώσουν...».


Το μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού, μέρος του οποίου διάβασε στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα
στο: http://www.tovima.gr/files/1/2014/01/20/xiros.pdf

Η επιστολή

«Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε». Με αυτή τη φράση σε επιστολή του που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ιστοσελίδα ο Χριστόδουλος Ξηρός προειδοποιεί για νέα χτυπήματα στοχοποιώντας παράλληλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για την απόδραση του σημειώνει πως «θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής “κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι”. Δεν το έπραξα. Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου “πορεία”» και συμπληρώνει: «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος».
Σε άλλο σημείο της επιστολής σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων».

Η επιστολή συνοδεύεται από βίντεο αλλά και μια φωτογραφία του που σε μαύρο φόντο έχει τον Τσε Γκεβάρα, τον Αρη Βελουχιώτη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. 

Αναλυτικά η επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ' αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής:

Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας.

Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ.

Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε! Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό.

Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων. Δε μας ξεγελάτε πια.

Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!

Και σας προειδοποιώ: Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου
“Καραϊσκάκης”. “Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω”

Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.

Αν ήσασταν έξυπνοι θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε.

Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή – που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας – καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας. Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής “κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι”. Δεν το έπραξα.

Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου “πορεία”.

Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!

Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος.

Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας.

Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: “Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε.

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη. 'Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη".

14-1-14  Χριστόδουλος Ξηρός,
Ελεύθερο μέλος της 17Ν».


Το βίντεο

Στο βίντεο που συνοδεύει την επιστολή του, ο Χ. Ξηρός απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και κοινή δράση σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανθρώπους που «υιοθετούν την αντάρτικη δράση» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Λοιπόν τι περιμένουμε; Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, τώρα, σήμερα θα πάψουμε να υπάρχουμε ως λαός και σαν πολιτισμός. Η μόνη προοπτική για έξοδο από αυτή τη τραγική κατάσταση είναι σύγκρουση, ανατροπή.»

Σε άλλο σημείο προτείνει να δημιουργηθούν «ομάδες περιφρούρησης σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά ενάντια σε κατασχέσεις, κόψιμο ρολογιών, ηλεκτρικού, νερού με ειδοποίηση μέσω κινητών και διαδικτύου να μαζευόμαστε ακαριαία, να τους ξυλοφορτώνουμε και να τους εκδιώκουμε όλους μαζί.»

Για τις επιθέσεις προτείνει χαρακτηριστικά: «Ραβδί και φτύσιμο πρώτα πρώτα σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους όπου τους πετυχαίνουμε. Ραβδί και φτύσιμο σε εφορατζήδες, στους μπάτσους, στους σεκιουριτάδες, στους ελεγκτές, στους προπαγανδιστές του εχθρού, στους εμπόρους ναρκωτικών, στους εισπράκτορες και σε κάθε πληρωμένο τσανάκι των τραπεζών και του κράτους.».

Ο Χ. Ξηρός κάνει έκκληση «σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, έκκληση για ενότητα στην πράξη. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στο πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες. Σύντροφοι της ένοπλης δράσης, ελεύθεροι και αιχμάλωτοι, στηρίξτε και πλαισιώστε το εγχείρημα μας».

Παράλληλα ζητά να ξεκινήσουν «σήμερα, τώρα, πόρτα - πόρτα, γειτονιά - γειτονιά. Δεν έχουμε πλέον καιρό για χάσιμο. Δεν θα έρθει ο λαός να μας βρει στα γραφεία μας. Εμείς θα πάμε εκεί. Δική μας δουλειά είναι να ανάψουμε το φυτίλι» για να καταλήξει με τη φράση του Αρη Βελουχιώτη: «ραντεβού στα γουναράδικα».

Σχόλιο του υπουργού Δημόσιας Τάξης: 

Eρωτηθείς για την επιστολή του Χ. Ξηρού o υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απάντησε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού στην οδό Δήλου στην Καισαριανή, η οποία απέβη άκαρπη.

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης στις δηλώσεις των τρομοκρατών:

«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Για αυτό και η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη» πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη Δημοκρατία είναι ο Ξηρός
Σχοιλάζοντας την επιστολή Ξηρού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της.

Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χεριά τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει».

Ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει».

Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξία Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης

______________
Πηγές: αποσπάσματα από άρθρα στο "Βήμα" και το "Έθνος" της 20.01.2014 και συγκεκριμένα από τα:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=558806 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63950960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου