24 Ιανουαρίου 2014

«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες»: Το νέο κόμμα του Γ. Χατζημαρκάκη

«Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» είναι το όνομα του κόμματος που παρουσίασε χθες ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε δεκαετή θητεία στο ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό κόμμα των φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε προ μηνών εξαιτίας της φιλελληνικής του πολιτικής δράσης την τελευταία τριετία και της επιθυμίας του να θέσει υποψηφιότητα στην Ελλάδα. 

«Δεν θέλω να πάρω κάτι παραπάνω από τη στήριξη του κόσμου», σημείωσε και αυτό «για να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία και τις σχέσεις που δημιούργησα την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, για τους Έλληνες πολίτες. Γι αυτό ξεκινάμε σήμερα για τις ευρωεκλογές».

«Είμαστε», είπε, «μια δυνατή φωνή διεκδίκησης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή εκπροσώπηση. Θέλουμε ισχυρές φωνές που εκπροσωπούν τους πολίτες, τον μόχθο του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την αγωνία των νέων ανέργων, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Χατζημαρκάκης εξήγησε ότι η απαξίωση των Ελλήνων στην Ευρώπη ήταν πληγή γι' αυτόν και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην απελπίζονται, γιατί, όπως είπε, μπορούν να έχουν μία δυνατή φωνή διεκδίκησης.

Σήμερα, επισήμανε, ο Έλληνας έχει το αίσθημα πως η ΕΕ, στην οποία εντάχθηκε με σκοπό την προστασία και σταθεροποίηση της Δημοκρατίας, δεν του παρέχει πια αυτή την προστασία, ακόμη και για τα βασικά του δικαιώματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο και αυτό πρέπει να διορθωθεί στην «πηγή».

Ο δρόμος είναι δύσκολος, ανέφερε ο κ. Χαζημαρκάκης και σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη ομοσπονδιακή, που θα δίνει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της, βασιζόμενη στις αρχές της προστασίας των λαών και των ανθρώπων.

«Εμείς πιστεύουμε στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», κατέληξε και τόνισε ότι «πρέπει να βγούμε δυναμικά στην Ευρώπη και να τους πούμε κατά πρόσωπο τα λάθη που έγιναν και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η κρίση. Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία και εμείς δεν θέλουμε να χαθεί. Θέλουμε τη στήριξη των πολιτών για να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε».

_______________
Πηγές: www.kathimerini.gr και www.tanea.gr 23.01.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου