8 Ιανουαρίου 2014

Και αναφορές στο λογότυπο στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ

Σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κατά την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο λογότυπο, στο σήμα, της ελληνικής προεδρίας. 
Εξάλλου, αν και απλό στη σχεδίασή του, είναι πλούσιο σε μηνύματα. Στο καραβάκι που παραπέμπει στην Ελλάδα και στη θάλασσα και στο ημικύκλιο που αντιπροσωπεύει το αρχαίο θέατρο, το κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας παραπέµπει τόσο στη θάλασσα και τη ναυτιλία, όσο και στην πάντα ανοικτή ιστορική πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, που είναι η κοινή µας αναζήτηση και θέλουµε να γίνει η κοινή µας κατάκτηση».

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, κάνοντας μία αναφορά στο σήμα της ελληνικής προεδρίας, διαβεβαίωσε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα ακολουθούν τη σωστή ρότα, τονίζοντας: «Είμαστε στο ίδιο καράβι, το οποίο πρέπει να φροντίζουμε διαρκώς».






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου