24 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.3.2015

(upd) Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση. Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων,
Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας. Στην κεφαλή της παρέλασης βρέθηκε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821. 

Πέθανε «ιπτάμενος Ολλανδός» Γιόχαν Κρόιφ. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. «Έσβησε» σε ηλικία 68 ετών ο θρυλικός ποδοσφαιριστής του Άγιαξ και στης Μπαρτσελόνα Γιόχαν Κρόιφ, όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα του. Ο ίδιος γνωστοποιήσει, τον περασμένο Οκτώβριο, πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες. Ο Κρόϊφ ήταν μανιώδης καπνιστής. Πλατινί: «Ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών».

AP: Ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο ο Λαχράουι. Ο καταζητούμενος για τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι Ναζίμ Λαχράουι, ήταν ο δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως προκύπτει από την επαλήθευση που έγινε μέσω DNA, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Associated Press,επικαλούμενο δύο ευρωπαίους αξιωματούχους που πρόσκεινται στις έρευνες. 

Βαριές κατηγορίες Ερντογάν κατά ΒελγίουΓια αμέλεια κατηγόρησε τις βελγικές αρχές ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι η Τουρκία είχε συλλάβει και απελάσει τον περασμένο Ιούλιο τον 29χρονο Ιμπραήμ ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. 

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Στα σχολεία της Ευρώπης φοίτησαν οι τρομοκράτες. «Φαίνεται ως εάν η τρομοκρατία, η οποία μας χτυπά σήμερα, να ήταν εισαγόμενη, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ, συχνά μάλιστα και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβα ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω» είπε σήμερα o Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 

Σε οριακή κατάσταση η Ειδομένη. Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στη γέφυρα Πολυκάστρου. Περισσότεροι από 12.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα με την πΓΔΜ ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση και να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Δυτική Ευρώπη. 

Μείωση στις προσφυγικές ροές στο λιμάνι του Πειραιά. Μείωση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές προς τον Πειραιά, όπου -σύμφωνα με τα στοιχεία της καταμέτρησης του Λιμενικού- βρίσκονται περίπου 4.500 άνθρωποι.

Ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης στο ΔΝΤ. Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση, καθώς το Ταμείο εμμένει στις απόψεις του και για την ποσότητα και για την ποιότητα των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να λάβει η Αθήνα.

Προ ημερησίας συζήτηση ζητεί ο κ. Μητσοτάκης. ο ζήτημα της ασφάλειας, στον απόηχο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, σε διασύνδεση με τις εξελίξεις στο προσφυγικό, φέρνει στη Βουλή ο κ. Κ. Μητσοτάκης.

Η υπερσυγκράτηση δαπανών οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ το οποίο είναι κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ υψηλότερο του στόχου καταγράφηκε στο δίμηνο Ιανιουαρίου-Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 


Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών που διαμαρτύρεται για τη διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για τη στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.

Πήρε ξανά μπροστά ο μετροπόντικας. Στα 25 μέτρα κάτω από τη γη, στο κέντρο της Νίκαιας, μια ομάδα 16 ανθρώπων δουλεύει σε βάρδιες για ένα έργο που θα αλλάξει τη ζωή της πόλης. Πρόκειται για τη σήραγγα της επέκτασης του Μετρό από την Αγία Μαρίνα προς τον Πειραιά.

Κατεβάζει ταχύτητα ο ελληνικός τουρισμός για το 2016. Οι διεθνείς αφίξεις τον Ιανουάριο παρουσίασαν πτώση κατά 7,8% σε σχέση με πέρυσι. 

IK προς κατοίκους Παλμύρας: Φύγετε από την πόλη. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) διέταξε περίπου 15.000 αμάχους που βρίσκονται ακόμη στην Παλμύρα να φύγουν από την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου