23 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.3.2016

Βέλγιο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Η βελγική εισαγγελία επιβεβαιώσε πως μεταξύ των δραστών των επιθέσεων της Τρίτης στις Βρυξέλλες βρίσκονταν δύο αδέλφια, ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε σε συρμό του μετρό στον σταθμό Maelbeek της βελγικής πρωτεύουσας. Παραμένει καταζητούμενος ένας δράστης. Την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα ανέλαβε το ISIS. Οι νεκροί από τις επιθέσεις είναι 31 και οι τραυματίες 250. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί αφού αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι δράστες των επιθέσεων είχαν τοποθετήσει καρφιά μέσα στις βόμβες, προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες.

Βαλς: Προστασία εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
Συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών των «28». Το έκτακτο συμβούλιο το υπουργών Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη κατόπιν αιτήματος του Βελγίου. 

Γιούνκερ μετά τις Βρυξέλλες: Η Ευρώπη χρειάζεται μια Ένωση Ασφάλειας "Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας" υπογράμμισε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με το Γάλλο πρωθυπουργό Εμάνουελ Βαλς. 

Ερντογάν: Είχαμε προειδοποιήσει το Βέλγιο για έναν από τους βομβιστές. Ένας από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν χθες Τρίτη στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στη νότια Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο, όπου κατόπιν οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Kατονόμασε μάλιστα τον εξτρεμιστή ως τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι. 

Αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες η Πολωνία μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Είχε συμφωνήσει με την ΕΕ να δεχτεί 7.000 πρόσφυγες. "Μετά από αυτά που συνέβησαν στις Βρυξέλλες είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε" ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο. 

Σόιμπλε: Το χρέος δεν επείγει, επείγουν οι μεταρρυθμίσεις. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Ειδομένη: Συνεχίζονται τα μπλόκα των προσφύγων σε ΠΑΘΕ και αερογέφυρα Πολυκάστρου. Ο πολύωρος αποκλεισμός του ΠΑΘΕ προκάλεσε προς στιγμήν ένταση μεταξύ οδηγών φορτηγών και προσφύγων αλλά και μεταξύ των ίδιων των προσφύγων. Συνεχίζεται, έως αυτή την ώρα, ο αποκλεισμός του οδικού άξονα ΠΑΘΕ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ευζώνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Πολυκάστρου, από πρόσφυγες του κέντρου προσωρινής μετεγκατάστασης στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Διαμαρτυρία Τσίπρα στο ΝΑΤΟ για το Αιγαίο. Την δυσαρέσκειά του για την έλλειψη αποτελεσματικότητας της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σε επικοινωνία του με τον Γ.Γ. της Συμμαχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι είναι ακόμα νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων. 

Μείωση της φορολογίας για τις μεγάλες επενδύσεις στο 20% ζητεί ο ΣΕΒ. Μείωση της φορολογίας για τις μεγάλες επενδύσεις στο 20%, καθώς και επέκταση της δυνατότητας συμψηφισμού ζημιών με μελλοντικά κέρδη από 5 σε 10 χρόνια, ζητά ο ΣΕΒ, σύμφωνα με σημερινή εκδήλωση του Συνδέσμου για τη φορολογία και τις επενδύσεις. 

Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης καταγράφονται στα νότια, από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/03, όπως αυτές καταγράφονται από τους αυτόματους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Μεθώνη και τα Χανιά. meteo.gr. 

Συρία: Σε λίγες ώρες αναμένεται η ανακατάληψη της Παλμύρας. Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 2 χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη αυτή μέσα σε λίγες ώρες, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου