18 Μαρτίου 2016

Φώφη σε Τσίπρα: Έλα Αλέξη, εδώ σε βάλαμε, στα δεξιά!

Τσίπρας: Όπως μας βλέπει ο κόσμος, είμαι στα αριστερά... 

Δεν ήταν για τις αβρότητες, ούτε για τα φλας των φωτογράφων η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην προ-σύνοδο του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕE. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον ηγέτη των Ισπανών σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσες, ο οποίος του ζήτησε και επίσημα να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, ώστε να πειστούν οι Podemos, «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεργαστούν για τη συγκρότηση μιας κεντροαριστερής συμμαχικης κυβέρνησης στην Ισπανία, που θα θέσει εκτός εξουσίας τον Ραχόι και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα. 

Τόσο ο κ. Ολάντ όσο και ο Ματέο Ρέντσι επιθυμούν διακαώς να μετατοπιστεί η Ισπανία από το δεξιό στο κεντροαριστερό μπλοκ δυνάμεων στην ΕΕ, ώστε να υπάρξει ισχυρό αντίβαρο στην κυριαρχία της Μέρκελ και των συντηρητικών κομμάτων. Την ίδια στρατηγική οπτική έχει όμως και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η ενδυνάμωση κεντροαριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων μάλλον ενισχύει τη μάχη κατά της λιτότητας. 

Μιλώντας ο κ. Τσίπρας στην προ-σύνοδο των σοσιαλιστών σημείωσε ότι η Ευρωπη ειναι μπροστά σε δύο λύσεις: η μία ειναι η συνολική ευρωπαϊκή λύση, που πρέπει να προτιμηθεί και η άλλη είναι η διαχείριση του προσφυγικού με μονομερείς ενέργειες, που θα επιβαρύνουν τις χώρες πρώτης υποδοχής. 


Ο διάλογος με την Φώφη 

Αξιοσημείωτος ήταν και η στιχομυθία ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την κυρία Γεννηματά, την ώρα της οικογενειακής φωτογράφισης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με το protothema.gr
, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέδειξε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Έλα Αλέξη, εδώ σε βάλαμε, στα δεξιά»

«Μα, εδώ στα δεξιά;»... διαμαρτυρήθηκε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Βέβαια, όπως μας βλέπει ο κόσμος, είμαι στα αριστερά».

«Εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπει κανείς, Αλέξη...» ανταπάντησε η κυρία Γεννηματά. 

Πηγή: www.protothema.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου