16 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.3.2016

Καμμένος: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση – όχι στον Μουζάλα. Ανένδοτος όσον αφορά την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των ΑΝΕΛ. «Ξεκαθαρίζω ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας, και οφείλει να παραιτηθεί άμεσα και για θέματα ευθιξίας» είπε. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τη σχετική απόφαση μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας. 

Γ. Μουζάλας: Συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου. Συγγνώμη για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Γ. Μπουτάρης: Ντροπή να συζητάμε το θέμα Μουζάλα - Έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό. «Να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση. Όταν όλοι οι Σύροι και οι Ιρακινοί σου λένε πρέπει να περάσουμε από τη Μακεδονία, όταν παγκοσμίως από δικό μας λάθος τη λένε Μακεδονία κι εμείς τη λέμε FYROM, είναι ντροπή να το συζητάμε. Είναι ντροπή γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό», ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης.

Τι θα προτείνει η Κομισιόν στη Σύνοδο για το προσφυγικό. Τις προτάσεις της για τα έξι σημεία που θα καθορίσουν την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Μποζκίρ: Να μην επιτρέψουμε τα καπρίτσια της Κύπρου. «Η ΕΕ δεν πρέπει να επιτρέψει στα 'καπρίτσια' της Κύπρου τη μη επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Yποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ. 

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Χίλτον – 12 προσαγωγές. Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Χίλτον το μεσημέρι της Τετάρτης, με την αστυνομία να προχωρά σε 12 προσαγωγές.

Περαιτέρω απελευθέρωση των capital controls. Αυξάνεται στα 1.000 ευρώ το μήνα - από 500 ευρώ που ισχύει σήμερα - το όριο για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, ενώ απελευθερώνεται η δυνατότητα λήξης των προθεσμιακών καταθέσεων.

Στον Πειραιά η Τζολί Κοντά στους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης η Αντζελίνα Τζολί. Αναμένεται να επισκεφθεί την Ειδομένη. Ματαιώθηκε η επίσκεψή της στη Λέσβο.

Νίκες για Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, εκτός κούρσας ο Ρούμπιο. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ - Φλόριντα, Ιλινόι, Β. Καρολίνα - οδηγώντας τον Γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο εκτός κούρσας, ενώ από την πλευρά των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε στις ίδιες πολιτείες αλλά και στο Οχάϊο.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου