30 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.3.2016

(upd) Εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό στη χώρα κατέδειξε η συζήτηση στη Βουλή Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, που προκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με αφορμή τις καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, κατέδειξε με οριακό τρόπο το εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.
Το μόνο νέο στοιχείο που προέκυψε από την συζήτηση όσον αφορά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ήταν η προαναγγελία της εξεταστικής επιτροπής που θα προτείνει για την διερεύνηση των δανείων που έλαβαν κόμματα και ΜΜΕ.

Μητσοτάκης: Τολμήστε τις εκλογές. Σε εφ’ όλης της ύλης μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ζητεί πρόωρες εκλογές. «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, ας δώσει τη λύση ο λαός. 

Αίτημα εξεταστικής για capital controls και τρίτο Μνημόνιο καταθέτει η ΝΔ. Ζήτημα ολίγης ώρας είναι η κατάθεση του αιτήματος της ΝΔ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα κληθεί να διερευνήσει τις συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του προηγούμενου καλοκαιριού.

Γεννηματά : Ναι στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των MME. Κριτική άσκησε προς την Κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κα. Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως η χώρα δεν έχει μόνο Capital Controls αλλά και Justice Controls.

Θεοδωράκης: Η χειραγώγηση της δικαιοσύνης σπορ όλων των κυβέρνησεων. «Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων... Και για σας από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή. 

Καμμένος: «Η διαπλοκή τρανώθηκε στα χρόνια του ΠαΣοΚ» Η ΝΔ από μαχητής κατά της διαφθοράς και του ΠΑΣΟΚ, έγινε συμμέτοχος. Δεν άλλαξα εγώ, η Ν.Δ. άλλαξε, ανέφερε.

Λεβέντης: «Ο Τσίπρας προσπαθεί να θολώσει τα νερά». «Αν ακούσει κανείς την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, θα νομίζει ότι όλα πηγαίνουν τέλεια σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς και εδώ αγωνίζεστε να μας πείσετε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.


Με τους πρόσφυγες στον Πειραιά η Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων, η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός, Βανέσα Ρεντγκρέιβ. 

Νίμιτς: «Το μεταναστευτικό πιέζει για λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων». «Το μεταναστευτικό ζήτημα καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ ο Ειδικός Διαμεσολαβητής του ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

ΔΝΤ υπέρ χαλάρωσης δημοσιονομικών στόχων λόγω προσφυγικού. Υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων βραχυπρόθεσμα λόγω του προσφυγικού τάχθηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κ. Ομπστφελντ, τονίζοντας παράλληλα ότι, χωρίς μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δεν μπορεί να επιτευχθεί η εξυγίανση. 

Αμείωτη η εκροή των καταθέσεων. Κατά 701,7 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο οι καταθέσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες, ενώ συνολικά μαζί με τις καταθέσεις των επιχειρήσεων οι απώλειες περιορίστηκαν στα 541 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, το σύνολο των καταθέσεων στις τράπεζες υποχώρησε τον Φεβρουάριο στα 121,6 δισ. ευρώ από 122,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση των αποταμιεύσεων στον βωμό κυρίως των φόρων.

«Πάγος» Ομπάμα στον Ερντογάν. Επισκιάζουν την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και στις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης τόσο για το Συριακό όσο και για τις διώξεις των αντιπολιτευόμενων τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Ο Τούρκος πρόεδρος αναχώρησε χθες για την Ουάσιγκτον, χωρίς να έχει κλείσει ακόμη ραντεβού με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 

Προσφορές εξαγοράς έως τις 11 Απριλίου δέχεται η Yahoo. Στις 11 Απριλίου ορίστηκε από τη Yahoo η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από ενδιαφερόμενους αγοραστές που στοχεύουν στον έλεγχο των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της ή και μονάδων στην Ασία, σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. 

Γαλλία: Αποσύρει το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος ο Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει στο σχέδιό του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατά την οποία θα περιλαμβανόταν σε αυτό ρήτρα που θα επέτρεπε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από αυτούς που θα καταδικάζονταν για τρομοκρατία, καθώς το κοινοβούλιο δεν συμφώνησε στο μέτρο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου