26 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.3.2016

(upd) Toυλάχιστον 30 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ χθες Παρασκευή. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η επίθεση διαπράχθηκε στο χωριό αλ Ασρίγια περίπου 40 χλμ. νότια της Βαγδάτης, αμέσως μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
«Βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή απονομής του τροπαίου στους νικητές όταν ο καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο πλήθος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνόμος. Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη. 

«Το Βέλγιο ο πιο αδύναμος κρίκος μαζί με την Ελλάδα»
. Τα λάθη και οι παραλείψεις των βελγικών αρμόδιων αρχών είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσαν να αποτραπούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, εκτιμά ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Γ. Κράουζε. 


Έκθεση: Κενά στο δίκτυο ασφάλειας της ΕΕ – Παραλείψεις και στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι παραλείψεις που συνεχίζουν να εντοπίζονται στον έλεγχο και στην δακτυλοσκόπηση αλλοδαπών στα σημεία εισόδου στη χώρα μας αξιολογούνται στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως «κενά στην αντιτρομοκρατική ομπρέλα της ΕΕ». 

Υψώνει φράχτη και η Βουλγαρία. Ετοιμη για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα της με την Ελλάδα για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες είναι η Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων. 

Ανώτερο στέλεχος της ISIS σκοτώθηκε στη Συρία  σε αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Μάρτιο. Πρόκειται για τον Αμπντούλ Ραχμάν Μουσταφά αλ - Καντούλι, Ιρακινός γνωστός και με το όνομα Χατζί Ιμάν. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Χατζί Ιμάμ ήταν ο υπεύθυνος των οικονομικών της οργάνωσης. 

Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα. Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση του στρατού εναντίον του ΙΚ. Ρωσικά αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον 100 τζιχαντιστές, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Στα όριά τους Ειδομένη και hotspots. Εκρηκτική είναι η κατάσταση σε Ειδομένη και Πειραιά, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωθούνται σε σκηνικό δραματικό, με αίτημα «ανοίξτε τα σύνορα», χρεώνοντας στην Ελλάδα τη φραγή της προς βορράν φυγής. 

Μόλις 163 πρόσφυγες το τελευταίο 24ωρο στο βορειανατολικό Αιγαίο. Σχεδόν μηδενικές είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο και μέχρι σήμερα Σάββατο στις 9 το πρωί στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Συνολικά στα νησιά αποβιβάσθηκαν 163 άτομα, κυρίως Πακιστανοί. 

Γερμανική «πρόσκληση» σε πρόσφυγες από την Ειδομένη. Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο προτείνει τη φιλοξενία στο κρατίδιό του έως και 2.000 προσφύγων από την Ειδομένη υπό προϋποθέσεις. Τα κίνητρά του δεν είναι μόνο ανθρωπιστικά αλλά και οικονομικά. 

Σκλαβενίτης με σήμα Μαρινόπουλου. Το όνομα «Σκλαβενίτης» και το σήμα του Μαρινόπουλου θα φέρουν τα 33 υπερμάρκετ που θα μεταβιβασθούν στην κοινοπραξία που σύστησαν οι δύο λιανεμπορικές εταιρείες, η λειτουργία της οποίας τοποθετείται για τις αρχές Ιουνίου. 

Χρυσό Μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους του Παγκοσμίου ΚυπέλλουΤο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στη Ντόχα κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας με 15.875 βαθμούς. Ο Ελληνας πρωταθλητής άφησε πίσω του τους Αρμένιους Βαχάγκν Νταβτιάν και Αρτούρ Τοβμασιάν.

Αλλάζει η ώρα σε θερινή την Κυριακή 27 Μαρτίου. Στις 03:00 τα ξημερώματα θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά. 

Οι Rolling Stones στην Κούβα. Λίγα 24ωρα μετά από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, οι θρύλοι του ροκ έδωσαν μία ιστορική συναυλία σε μία χώρα όπου κάποτε οι φαν του συγκροτήματος αναγκάζονταν να ακούν κρυφά τη μουσική τους, καθώς κινδύνευαν να τους στείλουν σε αγροτική εργασία για τη θεραπεία της «ιδεολογικής παρέκκλισης». 

Tο τελευταίο «φύλλο» της «Independent»Η βρετανική εφημερίδα The Independent κυκλοφορεί σήμερα για τελευταία φορά σε χαρτί, καθώς υλοποιείται η απόφαση να μετατραπεί σε μια αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου