28 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.3.2016

(upd) Πακιστάν: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της επίθεσης με 65 νεκρούς. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στο Πακιστάν προκειμένου να εντοπίσουν τους αντάρτες που οργάνωσαν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 65 ανθρώπων.
Η επίθεση είχε ως στόχο χριστιανούς και την ευθύνη για την πραγματοποίησή της ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν, η οποία στο παρελθόν είχε διακηρύξει την υποστήριξή της, στο Ισλαμικό Κράτος. Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης που έγινε χθες το απόγευμα, σε πάρκο στην πόλη Λαχόρη στο ανατολικό Πακιστάν, ήταν γυναίκες και παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους, καθώς γιόρταζαν την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών. 

Κυβέρνηση: Εως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στην εκτίμηση ότι μέχρι τις 15 Απριλίου θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση, καθώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποχωρήσουν από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στην εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προχώρησε κυβερνητικό στέλεχος το βράδυ της Δευτέρας. 

Εκρηκτικό το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν την αυριανή προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη Στη σκιά των διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςέχει στο γραφείο του οκτώ φακέλους με διάφορες υποθέσεις και της πληροφορίας από τη Συγγρού, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του στοιχεία για μια «αποκάλυψη βόμβα». 

FAS: Ενεργοποιείται o εναλλακτικός «μεσογειακός διάδρομος». Μετά το ντε φάκτο κλείσιμο της λεγόμενης Βαλκανικής Οδού, οι διακινητές προετοιμάζουν το έδαφος για την ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. 

Σταϊνμάιερ: Kατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα Ο γερμανός υπ. Εξωτερικών επικρίνει τις χώρες που αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους μετατοπίζοντας έτσι το βάρος του προσφυγικού στην Ελλάδα. Πρόεδρος του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού: "Nα βοηθηθούν Ελλάδα και Ιταλία". 

Δ. Μάρδας: Ολα είναι γραμμένα στο Google. Εμμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Δημήτρης Μάρδας στα όσα είπε περί αναζήτησης επενδυτών ανάμεσα στους Σύρους πρόσφυγες. 

Στην Ειδομένη «χάθηκαν» οι επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ. Κλειστή για δέκατη μέρα παραμένει η σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη. Οι ζημίες για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και δεκάδες εταιρείες από την κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίζουν έως και το 8% της ετήσιας δραστηριότητάς τους. 

Ο Μπαν Κι Μουν χαιρετίζει την επανάκτηση της Παλμύρας. Ο γ.γ του ΟΗΕ χαιρέτισε την επανάκτηση της αρχαίας Παλμύρας στη Συρία από τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μπαν Κι-Μουν, απηύθυνε έκκληση για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου. 

ΗΠΑ: Αγνωστος άνοιξε πυρ έξω από το Kογκρέσο Πυροβολισμοί ακούστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο κέντρο επισκεπτών του αμερικανικού Κογκρέσου. Συναγερμός στο ΚαπιτώλιοΟ άνδρας συνελήφθη, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Φτάνει απόψε στην Κύπρο ο Μάρτιν Σουλτς. Λευκωσία: Στην Κύπρο φτάνει απόψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κατά την εδώ παραμονή του θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Κέρι: Ντροπή για τις ΗΠΑ αυτή η προεκλογική περίοδος. Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CBS, ο Κέρι ρωτήθηκε πώς βλέπουν οι ξένες κυβερνήσεις την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας: «Νομίζω πως στέκει να πω πως είναι σοκαρισμένες» απάντησε. «Αποσυντονίζει την εικόνα που έχουν για την σταθερότητα και την αξιοπιστία μας», «αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου