25 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.3.2016

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κορυφώνονται στις 11 το πρωί οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Σε ισχύ έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Καλύτερος έλεγχος σε αερομεταφορές και σύνορα. Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. αποφάσισαν την άμεση ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά της τρομοκρατίας. 

De Standaard: Η αστυνομία συνέλαβε τον δεύτερο τρομοκράτη του μετρό των Βρυξελλών. Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που παρουσιάζεται στις εικόνες που υπάρχουν από τις κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ, γράφει σήμερα η εφημερίδα De Standaard. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη ΡώμηΜεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο Κολλοσαίο. Στην λειτουργία των παθών του Ιησού -Via Crucis- αναμένονται δεκάδες χιλιάδες πιστοί, με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου. 

Ντίτμιρ Μπουσάτι: «Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα με την Ελλάδα». Η Αλβανία θα φερθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές στο προσφυγικό ζήτημα, λέει ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντίτμιρ Μπουσάτι που επισκέφθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη την Ελλάδα.«Δεν θα κλείσουμε τα σύνορά μας» διαβεβαιώνει. 

Κυρίτσης: Θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις φιλοξενίας στις επόμενες 20 ημέρες στην Ελλάδα. Προτεραιότητα η μεταφορά προσφύγων σε αυτά. Επίσης ανακοίνωση την ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 40 ετών ο Κάρατζιτς. Σε κάθειρξη 40 ετών καταδικάστηκε ο Ρ. Κάρατζιτς για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα και την πολιορκία του Σεράγεβο.

Παράταση απόσυρσης, με μειωμένο όφελος. Παρατείνεται έως τις 20 Μαΐου το μέτρο της απόσυρσης Ι.Χ., αλλά το όφελος από το μέτρο για τους αγοραστές οχημάτων θα είναι μειωμένο κατά 50% σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου