30 Μαρτίου 2016

Bloomberg: Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τους τουρίστες που χάνει η Τουρκία

Η Ελλάδα αναμένεται να επωφεληθεί από τις απώλειες που πρόκειται να σημειώσει η Τουρκία στον τουρισμό φέτος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, σύμφωνα με το capital.gr. Για την Τουρκία, αναφέρει το Bloomberg, ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη έχει επιδεινώσει τις επιπτώσεις
από την σύγκρουση της χώρας με την Ρωσία και την απαγόρευση που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Putin προς τους tour operators, να στέλνουν τους πολίτες στην Τουρκία. 

Όπως επισημαίνει, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξηθεί στο ρεκόρ των 25 εκατομμυρίων φέτος και θα φέρει 800 εκατ. ευρώ σε επιπλέον έσοδα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, πρόεδρο του ΣΕΤΕ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο. Επίσης ο Αν. Ανδρεάδης δήλωσε πως αναμένει περίπου 900.000 Ρώσοι να φθάσουν στην Ελλάδα που θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ της αύξησης των εσόδων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε μείωση 10% των αφίξεων τουριστών τον περασμένο μήνα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της δεκαετίας.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός υπήρξε ένας από τους λίγους κλάδους που συνέχισε να αναπτύσσεται στη διάρκεια της κρίσης, με τον αριθμό των τουριστών να αυξάνεται πέρυσι στο ρεκόρ των 23,6 εκατ. Η συνολική συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας διαμορφώθηκε στο 18,5%, σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με το World Travel & Tourism Council. 


Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ προειδοποιεί ότι οι προβλέψεις του προϋποθέτουν την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστών της για τους όρους του τελευταίου προγράμματος διάσωσης, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την διατήρηση της μείωσης της ροής των προσφύγων. 

Πηγή: www.capital.gr 30.03.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου