19 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.3.2016

Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με 62 νεκρούς στο Ροστόφ. Ένα αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε την πτήση από Ντουμπάι προς Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της πόλης, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 55 επιβατών και των εφτά μελών του πληρώματός του. "Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί", δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. To αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής. 

Αναχωρεί χωρίς συμφωνία το κουαρτέτο - Παραμένουν τα αγκάθια σε ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια, δημοσιονομικό κενό. Νέα συνάντηση με τον Κατρούγκαλο το πρωί του Σαββάτου - Financial Times: Ο Τσακαλώτος απείλησε τους θεσμούς με συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην Ειδομένη.

Προειδοποιήσεις Μάριο Ντράγκι στους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενισχύσουν τη ζήτηση και τις δημόσιες επενδύσεις, αλλά κυρίως να αποσαφηνίσουν το μέλλον της Ευρωζώνης προειδοποίησε ο κ. Μάριο Ντράγκι τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Παράλληλα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ κ. Πέτερ Πρατ, δήλωσε ότι σε εξαιρετική περίπτωση η κεντρική τράπεζα μπορεί να τυπώσει νέο χρήμα και να το μοιράσει απευθείας στους πολίτες ώστε να τονώσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη. 

Μπαλάφας: Μεγάλη διπλή διπλωματική επιτυχία η συμφωνία. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σήμερα στο Mega τόνισε μεταξύ άλλων πως οι πρόσφυγες που βρίσονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη θα συνεχίσουν να ζουν εκεί και το ζήτημα δεν θα λυθεί. 

Λεβέντης: «Ανόητη θριαμβολογία επί ερειπίων» όσα είπε ο Τσίπρας για τη συμφωνία. Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε πως η αντίδραση του Πάνου Καμμένου στο θέμα Μουζάλα ήταν έντονη για δημοσκοπικούς λόγους. 

Πρόσθετοι φόροι 2 δισ. με τις νέες κλίμακες. Αποκλειστικά με νέα φορολογικά μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2016, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των θεσμών. 

Λούλα: "Δεν θα δεχθούμε πραξικόπημα στη Βραζιλία". Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που ορκίστηκε προσωπάρχης στην κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ, υποστήριξε χθες ότι υπερασπίζεται την δημοκρατία, μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση που διοργανώθηκε υπέρ της κυβέρνησης στο Σάο Πάολο. 

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας Την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Εργασίας της βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Ίαν Ντάνκαν Σμίθ, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για τις νέες επικείμενες περικοπές επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου