23 Μαρτίου 2016

Οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος ζωής

Η Σιγκαπούρη αποτελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μέρος με το υψηλότερο κόστος ζωής στον κόσμο, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη που δημοσίευσε το βρετανικό οικονομικό περιοδικό «The Economist».

Το περιοδικό συνέκρινε

τις τιμές 160 προϊόντων και υπηρεσιών σε 133 πόλεις ολόκληρου του πλανήτη, με τη Σιγκαπούρη, τη μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που χαρακτηρίζεται και σαν σύγχρονη «πόλη - κράτος» λόγω της μικρής της έκτασης, να κερδίζει στα σημεία τη Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. 

Βάσει της έκθεσης του «Economist Intelligence Unit», η Σιγκαπούρη διακρίνεται για το υψηλό κόστος στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο τα τρόφιμα δεν χαρακτηρίζονται τόσο ακριβά, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες ασιατικές πόλεις όπως η Σεούλ. 

Σύμφωνα πάντα με τον Economist, την πρώτη δεκάδα των πόλεων με το υψηλότερο κόστος διαβίωσης κλείνουν η Γενεύη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Κοπεγχάγη, το Λος Άντζελες και η Σεούλ. 

Σε ό,τι αφορά τις πόλεις με το χαμηλότερο κόστος ζωής, ανάμεσα στις 133 που συνέκρινε το περιοδικό, «νικήτρια» αναδεικνύεται η πρωτεύουσα της Ζάμπια, Λουσάκα. 

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τέσσερις πόλεις της Ινδίας (Μπανγκαλόρ, Μουμπάι, Τσενάι και Νέο Δελχί), το Καράτσι του Πακιστάν, η πρωτεύουσα της Αλγερίας Αλγέρι, το Αλμάτι του Καζακστάν, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας Καράκας και η πολύπαθη Δαμασκός στη Συρία.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου