31 Μαρτίου 2016

Αίγυπτος: Αντιδράσεις για τα παπούτσια που χάρισε ο Μέσι!

Στο επίκεντρο μίας διαμάχης βρέθηκε άθελά του ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, κάτοχος για πέντε φορές της «Χρυσής Μπάλας», Λιονέλ Μέσι, καθώς αξιωματούχοι της Αιγύπτου αντέδρασαν στην κίνησή του να χαρίσει ένα ζευγάρι παπούτσια σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου μέσω δημοπρασίας να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Το Αιγυπτιακό κανάλι MBC Masr μετέδωσε το Σάββατο μία συνέντευξη του Αργεντινού αστέρα, ωστόσο δεν ήταν λίγες οι αντιδράσεις όταν γνωστοποιήθηκε πως ο Μέσι θα χαρίσει ένα από τα ζευγάρια παπουτσιών του.

Ο χορός των αντιδράσεων, σύμφωνα με το Reuters, ξεκίνησε από το μέλος του κοινοβουλίου και τηλεοπτικό παρουσιαστή Σαΐντι Χασασίν, ο οποίος 
κατά τη διάρκεια της δικής του εκπομπής αφού χαρακτήρισε «ταπεινωτική» την κίνηση του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, έβγαλε τα δικά του παπούτσια του και δήλωσε ότι θα τα χαρίσει «στους φτωχούς της Αργεντινής».

Άμεση ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αιγύπτου, Αζμί Μέγκαχεντ, ο οποίος επίσης κάλεσε τον Μέσι να δωρίσει τα παπούτσια του στη δική του χώρα, κάνοντας λόγο για «προσβολή».

Σημειώνεται ότι το να πετάξει κανείς τα παπούτσια του θεωρείται προσβολή για τους Αιγυπτίους και αρκετούς λαούς της Μέσης Ανατολής. 

Μετά από τις αντιδράσεις, ο τηλεοπτικός σταθμός που φιλοξένησε τη συνέντευξη του Μέσι ανακοίνωσε ότι πρόκειται για παρεξήγηση, καθώς η κίνηση του επιθετικού της εθνικής Αργεντινής δεν αφορά κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά είναι απλά δώρο του ποδοσφαιριστή προς την εκπομπή, ως ενθύμιο για τη συνέντευξη.

Μπορεί ο Μέσι να μην έχει μέχρι στιγμής πάρει θέση για την απρόσμενη διαμάχη, ωστόσο ο παλαίμαχος Αιγύπτιος επιθετικός, με θητεία σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, Μίντο, ανέφερε ότι είναι ευγνώμων για τη χειρονομία του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πλανήτη. «Το πολυτιμότερο αντικείμενο για έναν συγγραφέα είναι η πένα του και για έναν ποδοσφαιριστή τα παπούτσια του. Ελπίζω να σταματήσουν οι ψεύτικες καταγγελίες», σχολίασε ο Μίντο μέσω Twitter. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου