23 Μαρτίου 2016

Ν. Καραμούζης: "Παράδειγμα αισιοδοξίας η Κύπρος"

Κλειστό γεύμα εργασίας με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου κ. Χάρη Γεωργιάδη και με επιφανείς εκπροσώπους του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου της Ελλάδος, παρέθεσε σήμερα η Eurobank. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικόλαος Καραμούζης παρουσίασε τον Κύπριο Υπουργό στους προσκεκλημένους επιχειρηματίες και αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του κ. Γεωργιάδη και στην επιτυχή προσπάθεια της Κύπρου να βγει επιτυχώς από την κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

"Το παράδειγμα της Κύπρου στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας, ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει ταχύτατα στην ομαλότητα, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση, να αναληφθούν δυναμικές εμπροσθοβαρείς πρωτοβουλίες, που θα πείσουν τις αγορές, τους εταίρους, την κοινωνία για τις προοπτικές της χώρας μας, αποκαθιστώντας την ελκυστικότητα του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την εμπιστοσύνη στις προθέσεις μας και τις πολιτικές μας, με σταθερούς σύγχρονους θεσμούς, ανοικτές ανταγωνιστικές αγορές, αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονη κοινωνική πολιτική ευκαιριών", υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης.

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, παρουσίασε το σχέδιο της Κύπρου, για την έξοδό της από την κρίση και το Μνημόνιο τονίζοντας πως πρωταρχικό μέλημα της κυπριακής κυβέρνησης ήταν η λήψη και η εφαρμογή αποφάσεων που θα οδηγούσαν τη χώρα να πραγματοποιήσει τα σωστά βήματα προς την ανάκαμψη. 
Ο κύπριος Υπουργός τόνισε τη σημασία της κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης για την πιστή εφαρμογή των επώδυνων αλλά αναγκαίων μέτρων και την συστηματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας η οποία, όπως σημείωσε, συνεχίζεται ακόμη. 

"Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, ενισχύοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της χώρας. Τα επιτεύγματα αυτά επέτρεψαν ταυτόχρονα την αποκατάσταση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος και την άρση όλων των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, των ευρωπαίων εταίρων και της κυπριακής κοινωνίας" υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κύπρου και στις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας της στο εγγύς μέλλον. 

Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου