22 Μαρτίου 2016

Λειτουργούν τα χρήματα ως αφροδισιακό;

Σεξ ή χρήματα: Τι μας κάνει πιο ευτυχισμένους; 

Αν νομίζετε ότι τα πλεονεκτήματα ενός «παχυλού» τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να ανεβάσουν την ερωτική ένταση, μάλλον έχετε, τουλάχιστον μερικώς, δίκιο.

Τα χρήματα ενδεχομένως δεν μπορούν να αγοράσουν τον έρωτα, αλλά μπορούν να επιτρέψουν μια έντονη ερωτική ζωή.

Περίπου το 70% των πολυεκατομμυριούχων υποστηρίζει ότι απολαμβάνει καλύτερο και πιο περιπετειώδες σεξ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της εταιρείας επικοινωνίας και μάρκετινγκ Prince&AssociatesInc. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο, το 63% των «πλούσιων» ανδρών ανέφερε ότι η οικονομική του ευημερία τού επέφερε «καλύτερο σεξ», το οποίο και όρισε ως προς τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, αλλά και την εναλλαγή των σεξουαλικών συντρόφων. Ένα ποσοστό συγκρίσιμο με το αντίστοιχο 88% των γυναικών που ανέφερε ότι τα περισσότερα χρήματα τους απέφεραν «καλύτερο σεξ», που όρισαν ως σεξ καλύτερης ποιότητας.

Ίσως και να βγάζει νόημα αν το καλοσκεφτούμε: τα χρήματα αποφορτίζουν το άτομο από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες, με τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι, βοηθώντας περίπου το 1% του πληθυσμού να χαλαρώσει και να πάει παρακάτω. Η ασφάλεια που παρέχει στο άτομο η μεγάλη οικονομική επιφάνεια, επίσης, δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας, την οποία πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι βαθύπλουτες γυναίκες, θεωρούν ενδυναμωτική. Φυσικά, «ακριβά παιχνίδια», όπως ιδιωτικά τζετ και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, δεν βλάπτουν…

Σε μελέτη από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του NewCastle βρέθηκε ότι τουλάχιστον για τις γυναίκες η παρέα με τους πλουσίους επίσης επέφερε καλύτερο σεξ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσο αυξανόταν το εισόδημα των συντρόφων τους, τόσο αυξανόταν και η συχνότητα του γυναικείου οργασμού.

Θα μπορούσαν, λοιπόν, τα χρήματα να λειτουργούν ως αφροδισιακό; Ίσως, όπως τουλάχιστον αναφέρει το άρθρο που αναρτήθηκε στην ειδική έκδοση του CNN. Ή σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, ίσως οι -εμπνευσμένοι από τον πλούτο- οργασμοί, είναι αποτέλεσμα βιολογικής εξέλιξης, βοηθώντας τις γυναίκες να διακρίνουν και να βρουν μεταξύ των ανδρών τον καλύτερο δυνατό παροχέα.

Ωστόσο, ένας σύντροφος που μπορεί να παρέχει περισσότερους πόρους και περισσότερους οργασμούς μπορεί να μην αποτελεί απαραίτητα το καλύτερο μακροπρόθεσμο «στοίχημα», αφού τα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους και όχι πάντα προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο JustinLehmiller, οι πιο εύποροι άνθρωποι έχουν περισσότερο ανήθικες και ανέντιμες συμπεριφορές, που μπορεί να τους ακολουθούν και στην κρεβατοκάμαρά τους… Μάλιστα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η δύναμη και ο πλούτος συνδέονται με μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας.

Αλλά ευτυχώς για το 99% του πληθυσμού, το σεξ αυτό καθαυτό μπορεί να προσφέρει περισσότερη ευτυχία, από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ τα χρήματα...  
Μπορεί δηλαδή κάποιος να αγοράσει όσο σεξ θέλει, αλλά στο τέλος της μέρας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται κάτι παραπάνω από μερικές στιγμές σωματικής επαφής... 

Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο; το σεξ ή τα χρήματα; Η απάντηση δίνεται από τα οφέλη…

Πηγή: www.philenews.com (απόσπασμα δημοσιεύματος)

1 σχόλιο:

  1. Είμαι campbelladitya, είμαι σε συνεργασία με μια ομάδα χρηματοδότησης που καταπολεμούν την οικονομική κρίση στη Γαλλία.
    Σας, εργαζόμενοι, φοιτητές, κ.ά. επικοινωνήστε μαζί μου σύντομα αν χρειάζεστε οικονομική βοήθεια. Αλλά μου επιτείνει για να σας πω ότι έχω κάνει μου δάνειο σε ευρώ ή δολάρια
    campbelladitya@Gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή