24 Μαρτίου 2016

Χάρτης με τις υψηλότερες απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει 4 βαθμίδες για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος. Στον χάρτη, που έφτιαξε η Telegraph με βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Foreign Office, οι βαθμίδες αυτές καταγράφονται με βαθύ κόκκινο (υψηλή), κόκκινο (γενική απειλή), πορτοκαλί (υποβόσκουσα απειλή) και κίτρινο (χαμηλή).

Στο βαθύ κόκκινο, υψηλή απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα, (επίπεδο 4), σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβάνονται από την Ευρώπη οι εξής χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Ρωσία και Βέλγιο. Επίσης, υψηλή απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα, μεταξύ άλλων χωρών, θεωρείται ότι υπάρχει και για τις: Τουρκία, Συρία, ΙΡΑΚ, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Πακιστάν, Ινδία καθώς και για όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Ειδικότερα για το Βέλγιο, το Foreign Office στην ιστοσελίδα του, ανέφερε: «Υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατία. Οι επιθέσεις θα μπορούσε να είναι αδιάκριτες, μεταξύ άλλων σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κόμβους των συγκοινωνιών, αλλά και σε άλλα μέρη που επισκέπτονται οι ξένοι. Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν πολλούς διεθνείς θεσμούς, ενώ τα κυβερνητικά κτίρια και οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται σε "ευαίσθητες" τοποθεσίες».

Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, περιλαμβάνονται στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα (επίπεδο 3), όπου υπάρχει «γενική απειλή τρομοκρατίας». Στην ίδια κατηγορία συναντάμε και την Ιταλία, Αυστρία, Ολάνδία, Ουκρανία κλπ.

Στον αντίποδα, οι χώρες που θεωρείται ότι υπάρχει χαμηλή τρομοκρατική απειλή (επίπεδο 1) είναι μεταξύ άλλων η Ισλανδία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, η Ιαπωνία και η Πολωνία.

Πηγή: Στοιχεία από www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου