17 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.3.2016

Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες. Ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με σκοπό να βρεθεί μία λύση στην προσφυγική κρίση. Οι «28» συνεδριάζουν για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, αναζητώντας διέξοδο. Η συνεργασία με την Τουρκία, αλλά και οι σημαντικότατες παραχωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλιστεί η συνεργασία της, έχουν εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη δυνατότητα επίτευξης συμβιβασμού. 

Τουσκ: Συμφωνία αποδεκτή και από τους 28 - Απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο Μακρύς ο κατάλογος των ανοιχτών ζητημάτων η λύση των οποίων και μόνο θα επιτρέψει την πολυπόθητη συμφωνία με την Άγκυρα - Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος: Όχι άλλα αιτήματα από Τουρκία. Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η συμφωνία.

Χάσμα για αφορολόγητο, εθνική σύνταξη. Μεγάλο παραμένει το χάσμα κυβέρνησης και πιστωτών τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό, όπως διαπιστώθηκε και στις χθεσινές διαπραγματεύσεις. Για την Πέμπτη ανανέωσαν το ραντεβού τους κυβέρνηση και δανειστές.


Στο 24,4% το ποσοστό της ανεργίας το 4ο τρίμηνο του 2015. Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας το 4ο τρίμηνο του 2015 από 24% που ήταν το 3ο τρίμηνο και 26% στο 4ο τρίμηνο του 2014. 

Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο: «Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων». Το hot spot της Μόριας επισκέφθηκε η πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται από το πρωί στη Λέσβο. Χθες επισκέφτηκε Πειραιά και Ελαιώνα ενώ συναντήθηκε στο Μαξίμου και με τον Πρωθυπουργό. 

Κάνει πίσω ο Καμμένος στο θέμα Μουζάλα - Αποκαλεί την ΠΓΔΜ Μακεδονία. «Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετραετίας είναι δεδομένη, δεν υπάρχει όμως ψήφος εμπιστοσύνης για τον κο Μουζάλα, όχι για τον ίδιο ως πρόσωπο αλλά για αυτά τα οποία ελέχθησαν» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

ΣΕΒ: Κίνδυνος κατάρρευσης της μεσαίας τάξης λόγω υπερβολικής φορολόγησης. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να επεκταθεί η φορολογική βάση ώστε να πάψουν να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι μισθωτοί στα μεσαία εισοδηματικά κλιμάκια, που είναι η κοινωνική τάξη που στηρίζει ουσιαστικά όλο το κοινωνικό εποικοδόμημα και που η κατάρρευσή της δεν μπορεί να αγνοηθεί», αναφέρει συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος. 

Κέρι: Το ISIS έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον χριστιανών και μουσουλμάνων. Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση» σε βάρος των χριστιανών, των γιαζίντι και των σιιτών μουσουλμάνων στις περιοχές που ελέγχει στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι.

Οι Δανοί είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο. Στην πρώτη θέση με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους αναδείχτηκε για το 2016 η Δανία, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών από το Sustainable Development Solutions Network και το Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου