29 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.3.2016

(upd2) Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος στην Κύπρο. Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir από τον Σεϊφεντίν Μουσταφά, έναν άνδρα 59 ετών, αραβικής καταγωγής. Ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις Αρχές στις 2:40 μ.μ. βγαίνοντας από το αεροπλάνο με τα χέρια ψηλά. Λίγα λεπτά νωρίτερα κατάφεραν να βγουν οι επτά άνθρωποι που παρέμεναν στο εσωτερικό του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο Σεΐφεντίν Μουσταφά, υποχρέωσε το αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, με 56 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, το πρωΐ της Τρίτης, με στόχο να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις κυπριακές αρχές, "δεν επρόκειτο για τρομοκράτη αλλά για πρόσωπο ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης". 

Απόψε η προ ημερησίας για διαφθορά, διαπλοκή. Υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αποψινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. Από το Μαξίμου προαναγγέλλουν καταγγελτικό για διαφθορά και διαπλοκή λόγο εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης θα εμφανισθεί ιδιαίτερα επικριτικός για τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης. 

Πόσο θα τραβήξει το σχοινί η κυβέρνηση στην συζήτηση για την «διαπλοκή»; Ενταση προμηνύεται στην Βουλή την Τρίτη κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή. Η διάθεση του «διδύμου του Μεγάρου Μαξίμου», Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά να τραβήξουν την πόλωση στα άκρα αναμένεται πως θα δοκιμαστεί κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, η οποία έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης. 

ΔΝΤ: Πιθανή χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων. Αναφερόμενος στην Ελλάδα o επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μόρις Όμπστφελντ δεν αποκλείει, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, τη βραχυπρόθεσμη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της ΖακύνθουΣεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.05 π.μ. στη θαλάσσια περιοχή 86 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές. 

Πολιτικό φλερτ ανάμεσα σε Ποτάμι και Συγγρού. «Σταύρο, εδώ έλα να σταθείς, εδώ είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ήταν η πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη στον επικεφαλής του Ποταμιού, να σταθούν μαζί στην πρώτη σειρά, για να τιμήσουν τον Ελ. Βενιζέλο στην εκδήλωση που έγινε στα Χανιά για τα 80 χρόνια από τον θάνατό του. 

Θερινό ωράριο με νέες τιμές σε μουσεία και μνημεία. Αυξήσεις στις τιμές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έως και 300% σε ορισμένες περιπτώσεις. 

«Θα γίνει η Ιταλία η νέα Ελλάδα»; Οι εξελίξεις στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης εξακολουθούν να κυριαρχούν στα ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα που απασχολούν τον γερμανικό τύπο, o oποίος εστιάζει μεταξύ άλλων στην αναζήτηση εναλλακτικών διαδρομών. 

Κινήσεις Microsoft για εξαγορά της Yahoo. Στελέχη της Microsoft επιβεβαίωσαν χθες πως έχουν έρθει σε επαφή με υποψήφιους επενδυτές της Yahoo για να συζητήσουν μια από κοινού εξαγορά της.

Με κατάρρευση κινδυνεύει η κυβέρνηση στη Βραζιλία καθώς ο Λούλα προσπαθεί να σώσει τη Ρούσεφ Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο άμεσης διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού της βρίσκεται η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, εν μέσω προσπαθειών για αποπομπή της από τη Βουλή. Το κόμμα PMDB, μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος του Κόμματος των Εργατών (PT) της κ. Ρούσεφ, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα Τρίτη το εάν θα παραμείνει στη συμπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου