27 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.3.2016

(upd) Η φημολογία για άνοιγμα των συνόρων στέλνει τους πρόσφυγες πίσω στην Ειδομένη. «Καραβάνια» προσφύγων έχουν πάρει από το πρωί της Κυριακής το δρόμο της επιστροφής στην Ειδομένη εξαιτίας ανυπόστατων φημών που διακινούνται ότι το μεσημέρι θα ανοίξουν τα σύνορα,
εμποδίζοντας έτσι την προσπάθεια για αποσυμφόρηση του καταυλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δυο μέρες. Ο Γ. Κυρίτσης δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν κάποιοι που παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων.

Τουλάχιστον 65 νεκροί από έκρηξη στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 65 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 280 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από πάρκο στη Λαχώρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Όπως μεταδίδει το Reuters, ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος λίγα μέτρα μακριά από παιδότοπο, στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ.

Το τελικό σχέδιο για περικοπές στις συντάξεις. Προτάσεις-σοκ από το ΔΝΤ για μειωμένη εθνική σύνταξη. Εθνική σύνταξη 384 ευρώ για είκοσι έτη ασφάλισης και 345,6 ευρώ στα 15 έτη. Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που ξεκινούν από το 2% και φθάνουν ως και το 40% του ποσού μόνο της επικουρικής, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνά τα 1.400 ευρώ.


Οι «μαύρες τρύπες» στην ασφάλεια της Ε.Ε. Τα κενά στο δίχτυ ασφαλείας της Ε.Ε. επισημαίνει έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ισλαμική τρομοκρατία, που ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου. Οι Ευρωπαίοι αναλυτές, λίγες μέρες πριν από το χτύπημα στις Βρυξέλλες, εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση πληροφοριών. 

Η αρχαία Παλμύρα υπό τον έλεγχο του Άσαντ. Μετά από σκληρές μάχες οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατάφεραν με ρωσική βοήθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο της Παλμύρας, που βρισκόταν στο έλεος του Ισλαμικού Κράτους. Πολλά μνημεία διασώθηκαν.Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή στην κεντρική Συρία πριν από περίπου έναν χρόνο. 

Ο Μάρδας αναζητά επενδυτές σε πρόσφυγες και μετανάστες! Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ο κύριος Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής»!. Θύελλα αντιδράσεων στις δηλώσεις του.

Πιπιλή: Να αποπεμφθεί ο Μάρδας – «Η σημερινή του δήλωση σπάει ταμεία». Άμεση ήταν η αντίδραση του στελέχους της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, στις σημερινές δηλώσεις Μάρδα στο ΣΚΑΪ. 

H ελλιπής συνεργασία μυστικών υπηρεσιών προβληματίζει
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ένα είναι σίγουρο: η συνεργασία των κρατικών μυστικών υπηρεσιών στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών πρέπει άμεσα να βελτιωθεί. Και η Γερμανία φέρει μερίδιο της ευθύνης. 

Ο πιο ζεστός Φεβρουάριος της δεκαετίας. Αυτό τον μήνα είχαμε θερμοκρασίες-ρεκόρ πανελλαδικά. Ενδεικτικά, στην Αθήνα η μέση μέγιστη ήταν στους 18,9 βαθμούς, δηλαδή 5,3 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο δεκαετίας. 


Νίκη του Μπέρνι Σάντερς έναντι της Χίλαρι Κλίντον σε Χαβάη, Ουάσινγκτον και Αλάσκα. Για μεγάλη νίκη του Αμερικανού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς έναντι της Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που έγιναν στη Χαβάη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος κάνουν λόγο σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά τη νίκη του στις προκριματικές που έγιναν επίσης στις πολιτείες της Αλάσκα και της Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου