29 Μαρτίου 2016

Αεροπειρατεία στη Λάρνακα για τα μάτια μιας γυναίκας

(upd) Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir από τον Σεϊφεντίν Μουσταφά, έναν άνδρα 59 ετών, αραβικής καταγωγής. Ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις Αρχές στις 2:40 μ.μ. βγαίνοντας από το αεροπλάνο με τα χέρια ψηλά.
Λίγα λεπτά νωρίτερα οι επτά άνθρωποι που παρέμεναν στο εσωτερικό του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας κατάφεραν να βγουν από τη σκάλα χωρισμένοι σε δύο ομάδες και με μισή ώρα διαφορά μεταξύ τους.

Ο Σεΐφεντίν Μουσταφά, υποχρέωσε το αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, το πρωΐ της Τρίτης, με στόχο να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις κυπριακές αρχές, "δεν επρόκειτο για τρομοκράτη αλλά για πρόσωπο ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης". 


Συγγνώμη από τον Ιμπραήμ Σαμάχα, επειδή ανακοίνωσε κατά λάθος ότι είναι ο αεροπειρατής, ζήτησε η αιγυπτιακή κυβέρνηση:

Al Arabiya English‏@AlArabiya_Eng
#BREAKING #Egypt govt. apologizes to Ibrahim Samaha for mistakenly identifying him as #EgyptAir plane hijacker http://ara.tv/gqhcj

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181, από την Αλεξάνδρεια στο Κάϊρο, με 56 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος.


Νωρίτερα γράφαμε: 

Ενας καθηγητής κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, 59 ετών, υποχρέωσε ένα αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, γύρω τις 08:50 το πρωί της Τρίτης, με στόχο να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181, από την Αλεξάνδρεια στο Κάϊρο, με 55 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος. Ο αεροπειρατής άφησε ελεύθερους όλους τους επιβαίνοντες εκτός από 12 άτομα: 4 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής που είναι ηλικίας 59 ετών, διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994. Η Κύπρια πρώην σύζυγος του αεροπειρατή είναι 51 ετών και μητέρα πέντε παιδιών ηλικίας από 20 μέχρι 31 ετών.

Ο Μουσταφά Μπάρκι, βουλευτής του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Independent» ότι ο αεροπειρατής Ιμπραήμ Ζαμάχα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ατλάντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αιγυπτιακής πρασβείας στη Λευκωσία, ο αεροπειρατής είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Υπουργική Επιτροπή στην Κύπρο χειρίζεται την κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων, που βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει επίσης εγκαθιδρυθεί άμεση επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των Αιγυπτιακών Αρχών.

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου