4 Οκτωβρίου 2016

Ο Αρκάς δεν θα ανεβάζει νέα σκίτσα στα social media

Η επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook, "ARKAS -The Original Page", ανακοίνωσε ότι ο γνωστός δημιουργός δεν πρόκειται να αναρτήσει ξανα νέα σκίτσα του Αρκά στο Facebook «όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του». Τά μόνα που θα ανεβάζει πια είναι τα links και οι αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του.

Συγκερκριμένα η εν λόγω επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook αναφέρει τα εξής:

Την 1η Οκτωβρίου: 
«Η σελίδα δεν πρόκειται να ανεβάσει ξανά καινούρια σκίτσα, όσο υπάρχουν σελίδες σαν κι αυτή που εκμεταλλεύονται το όνομα του Αρκά και αναδημοσιεύουν αυθαίρετα ο, τι ανεβάζουμε χωρίς να αναφέρουν καν την πηγή. Κάντε τους καταγγελία»
«Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Αυτή είναι η επίσημη σελίδα του Αρκά, που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει απολύτως νόμιμα και εξουσιοδοτημένα το όνομά του και την δουλειά του στο Facebook. Σ’ αυτήν την σελίδα ο Αρκάς ανεβάζει παλιά, αλλά και καινούρια, αδημοσίευτα σκίτσα από τα οποία δεν προσπορίζεται κανένα κέρδος. Δηλώσαμε ότι δεν έχει νόημα να ανεβαίνουν καινούρια σκίτσα όσο υπάρχουν ψευδεπίγραφες σελίδες που τα καρπώνονται. Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη, αλλά είναι η πιο προκλητική. Έχει τον τίτλο ‘Αρκάς’ ώστε να βγαίνει στις μηχανές αναζήτησης, κάνει όλα τα καινούρια σκίτσα copy- paste και όχι share που είναι το νόμιμο και μαζεύει likes που είναι πιθανόν κάποια στιγμή να τα εξαργυρώσει. Το χειρότερο είναι πως παραπλανά χρήστες που πιστεύουν ότι αυτή η σελίδα αντιπροσωπεύει τον Αρκά (φαίνεται στα σχόλια που γίνονται κάτω απ’ τις αναρτήσεις) κι έτσι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να περάσει απόψεις στο όνομα του Αρκά. Όλα αυτά είναι απολύτως παράνομα. Ο Αρκάς δεν είναι άνθρωπος που θα κινηθεί νομικά, εμείς όμως είμαστε. Παρ’ όλα αυτά μας ζήτησε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια να το ανακοινώσουμε στη σελίδα κι αυτό κάναμε. Η προτροπή μας να κάνετε καταγγελία έγινε μόνο με την ελπίδα ότι πιθανόν έτσι θα αποφύγουμε πιο δυσάρεστες διαδικασίες»

Και χθες, στις 3 Οκτωβρίου: 
«Τά μόνα που θα ανεβάζουμε πια είναι αυτά τα links και αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του Αρκά. Δυστυχώς ο Αρκάς αδιαφορεί για τα likes κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει καινούριο σκίτσο στο fb, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του. Πλαστογραφούνται συνεχώς σκίτσα του στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα. Κάθε ψεύτικη σελίδα μπορεί να ανεβάσει τέτοια σκίτσα (κάποιες το κάνουν ήδη) και να παραπλανήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο διασύροντας το όνομά του.Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα εύρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκιτσων του ή του ονόματός του»

Πηγή:  ARKAS -The Original Page 
Το σκίτσο είναι του Αρκά φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου