3 Δεκεμβρίου 2016

Η «βεντέτα» Καμμένου με το τουρκικό ΥΠΕΞ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής απάντησε με το τραγούδι «των αθανάτων το κρασί» στις «βολές» που εξαπέλυσε εναντίον του νωρίτερα η Αγκυρα.

«Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες Καταδικάστε με τιμή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, παραθέτοντας το εν λόγω τραγούδι. 

Panos Kammenos‏@PanosKammenos
Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες Καταδικάστε με τιμή μου https://www.youtube.com/watch?v=3OqerD0uiVc&sns=tw … μέσω @youtube 

Όλα ξεκίνησαν από την επιλογή του κ. Καμμένου να απαντήσει ο ίδιος, ως υπουργός Αμυνας και με εμφανώς μη διπλωματικό ύφος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε «ηλίθιες δηλώσεις», την ώρα που, όπως ανέφερε, προσκυνά ζητώντας συγχώρεση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το βράδυ της Παρασκευής, σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση - απάντηση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε τον κ. Καμμένο να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής, «ενεργώντας υπεύθυνα και με σοβαρότητα», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «δεν είναι ικανός να αξιολογεί και να βλέπει τις εξελίξεις με κοινή λογική».

Οι δηλώσεις (από το tovima.gr)

Ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις για τα Ίμια, δήλωσε την Πέμπτη, από το φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης στην Ήπειρο, ότι: «Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 28 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τους βετεράνους της ΕΟΚΑ, είχε μεταξύ άλλων δηλώσει ότι: «Το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε...». 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαντώντας αναφέρει: «Η ολίσθηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, που έφθασε στο σημείο να βραβεύσει την ΕΟΚΑ και τις συνδεδεμένες με αυτήν οργανώσεις, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, καταστρέφουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Καμμένο για άλλη μια φορά να συμπεριφερθεί με τρόπο προσήκοντα προς την ευθύνη και σοβαρότητα του κράτους και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες στο εξής»

Πηγές: tovima.grkathimerini.gr twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου