8 Δεκεμβρίου 2016

Morgan Stanley για ελληνική οικονομία: Επιστροφή στην ανάπτυξη, παραμένουν οι κίνδυνοι

Φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης βλέπει η Morgan Stanley, η οποία αναμένει σταθεροποίηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη, με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αρχικώς αναμενόταν.

Σύμφωνα με την ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας, το ΑΕΠ της χώρας θα παραμείνει σταθερό φέτος, ενώ το 2017 θα αυξηθεί κατά 1,8% και το 2018 κατά 2%. Πρόκειται για εκτιμήσεις, οι οποίες σωρευτικά είναι αυξημένες κατά 1 ποσοστιαία μονάδα έναντι της πρότερης πρόβλεψης.

Παρ’ όλα αυτά - προειδοποιεί η Morgan Stanley - οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας υπόκεινται σε μία σειρά κινδύνων, όπως η πολιτική αστάθεια, η οποία καθιστά ευάλωτο τον στόχο επίτευξης βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης.

Η αμερικανική τράπεζα σημειώνει επίσης, ότι είναι αρκετά σημαντικό η ανάπτυξη των επόμενων τριμήνων να μην εξαρτηθεί από συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, αλλά αντίθετα, να εδραστεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισημαίνει ότι το πρώτο μέρος της ανάκαμψης - δηλαδή οι πρώτες 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ από τις συνολικά 25 που «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια της κρίσης - θα προέλθει από την άρση διάφορων περιορισμών, όπως τα capital controls, η έλλειψη χρηματοδότησης, τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου κ.α.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου