5 Απριλίου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.4.2017

Συνέλαβαν τη ... ντουλάπα για υπόθαλψη εγκληματία! Σκίτσο από τον Πάνο Μαραγκό στο Έθνος. Για 14 ώρες παρέμεινε κρυμμένος στη ντουλάπα του διαμερίσματος ο 4ος ληστής. Οι αστυνομικοί παρ' ότι πήραν αποτυπώματα από τις πόρτες της ντουλάπας, κανείς τους δεν την άνοιξε.

Αναλυτικότερα το σχετικό ρεπορτάζ, κυρίως από τον skai.gr, στη συνέχεια: 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Μουσών, αφού, σύμφωνα αστυνομικές πηγές, ο τέταρτος ληστής παρέμεινε κρυμμένος για 14 ώρες στη ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου, που διαμένει η 64χρονη με την οικιακή βοηθό της. 

Το πρωί της Δευτέρας, η γυναίκα είχε δεθεί και φιμωθεί από τους δράστες που είχαν επιχειρήσει να την ληστέψουν. Ο γιος της γυναίκας που αντιλήφθηκε τη ληστεία από τις κάμερες ασφαλείας, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και πολύ γρήγορα, περισσότεροι από 20 αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια συλλαμβάνοντας δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα μέχρι που βρήκαν νεκρό τον τρίτο ληστή (έναν Μολδαβό), στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, λίγα λεπτά αφότου εκείνος είχε βρεθεί στο κενό από τον 7ο όροφο.

Περί τις 11 το βράδυ και αφού είχαν τελειώσει οι επιτόπιες έρευνες, η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Αν και η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες της ντουλάπας, κανείς δεν σκέφτηκε να ελέγξει το εσωτερικό της.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός κυριολεκτικά από την μυρωδιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τον γιο της 64χρονης. Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα. Ο άνδρας άνοιξε το φύλλο της ντουλάπας και ο ληστής πετάχτηκε έξω απειλώντας με το πιστόλι του τον νέο και την 64χρονη γυναίκα.

Υπό την απειλή του πιστολιού ο δράστης βγήκε από το διαμέρισμα. Στους κοινόχρηστους διαδρόμους και το κλιμακοστάσιο, αρκετοί ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν βγει έξω, θορυβημένοι από τις φωνές της οικογένειας. Ο ληστής τους απείλησε όλους και κατάφερε να διαφύγει, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Και δυο ακόμη σκίτσα σχετικά με το ίδιο θέμα: 


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: