5 Σεπτεμβρίου 2021

Οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης της 11ης Σεπτεμβρίου

Δύο φωτογραφικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη αναγνωρίζουν τα σκυλιά αναζήτησης και διάσωσης που χτένισαν τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προσπαθώντας να βρουν επιζώντες. 
Φωτογραφία αριστερά από chicago.cbslocal.com

Είχαν ονόματα όπως Ρίκι, Ράιλι και Μπρίτανι. Αποστολή τους ήταν να αναζητούν σημάδια ζωής στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων. Ο λόγος για τους σκύλους έρευνας και διάσωσης που επιστρατεύθηκαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και που σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, μνημονεύονται σε δύο φωτογραφικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο James Symington και ο Γερμανικός ποιμενικός του, Trakr, ψάχνουν μέσα από μπάζα στο σημείο κατάρρευσης των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, στις 13 Σεπτεμβρίου 2001. Από την έκθεση “K-9 Courage” στο 9/11 Memorial & Museum.

Η πρώτη έκθεση ονομάζεται «9/11 Remembered: Search & Rescue Dogs» και υποδέχεται το κοινό από τις 2 Σεπτεμβρίου, στο American Kennel Club Museum of the Dog. Η δεύτερη, στο «9/11 Memorial & Museum», έχει τίτλο «K-9 Courage» και θα διαρκέσει έως την άνοιξη.


Από την έκθεση “K-9 Courage” στο 9/11 Memorial & Museum, Scout, αριστερά, σε πορτρέτο της Charlotte Dumas, και δεξιά, επιτόπου, το 2001, σε φωτογραφία του Andrea Booher για τη FEMA. 

Και οι δύο εκθέσεις περιλαμβάνουν πορτρέτα σκύλων με ιδιαίτερη σημασία: όπως έλεγε στους N.Y. Times η διευθύντρια του «9/11 Memorial & Museum», Αλις Γκρίνγουολντ, «κοιτάς τα μάτια τους και μπορείς να φανταστείς τι έχουν αντικρίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου